Reception for borgmester gennem 26 år aflyses på grund af corona

Erik Nielsen, der er en af Danmarks længst siddende borgmestre, havde set frem til at sige ordentligt farvel til sin afskedsreception. Men nu er den aflyst.

Rødovre-borgmester Erik Nielsen får ingen afskedsreception. Foto: Dennis Lehmann - Ritzau Scanpix

Gennem 26 år har Erik Nielsen været socialdemokratisk borgmester i Rødovre.

Derfor var der sikkert lagt i kakkelovnen til noget helt særligt, når Erik Nielsen skulle holde sin afskedsreception den 3. april i kulturhuset Viften i Rødovre.

Mn nu afskedsreceptionen blevet aflyst.

Læs også Rødovres bykonge stopper med udgangen af marts efter mere end 26 år

Aflysningen skyldes myndighedernes anbefalinger om at begrænse og forsinke coronasmitte, oplyser kommunen.

- Jeg er naturligvis ked af ikke at få mulighed for at sige ordentligt farvel efter 26 år som borgmester, men det er kommunens og mit ansvar at sikre, at de arrangementer vi laver, kan afvikles på en forsvarlig måde, der ikke bidrager til at sprede smitte. Det kan vi ikke sikre ved en åben reception, hvor mange vil møde op, skirver Erik Nielsen på sin Facebook-profil.

En af de længste borgmesterperioder i Danmark

Erik Nielsen har sidste dag som borgmester tirsdag den 31. marts, men fortsætter som medlem af Kommunalbestyrelsen.

Han meddelte tilbage i januar måned, at han træder tilbage som borgmester. I stedet blev viceborgmester Britt Jensen (S) indstillet som afløser.

Erik Nielsen fastslog dog allerede sidste år, at han var i gang med sin sidste periode som borgmester efter at have siddet på posten i 25 år.

Læs også 25 år og nu er det slut: Erik Nielsen - fra maskinarbejder til borgmester

Det er en af de længste borgmesterperioder i Danmark. Kun Gentoftes Hans Toft (K) har haft borgmesterkæden længere end Erik Nielsen.

Erik Nielsen forlader Rødovre som en socialdemokratisk højborg. Ved det seneste kommunalvalg i 2017 fik Socialdemokratiet et flertal på 11 ud af 19 mandater i kommunalbestyrelsen.

I alt 4996 borgere i Rødovre stemte personligt på Erik Nielsen, der dermed blev valgets største stemmesluger i kommunen.

Ballade om borgmesterbil

I den seneste tid har der dog også være kritisk fokus på Erik Nielsen. Ekstra Bladet har skrevet, at selv om Erik Nielsen har under en kilometer til arbejde, har han alligevel anskaffet sig en borgmesterbil i form af en eldrevet Mercedes, som han benytter til og fra job.

Det strider mod reglerne, fastslog Social- og Indenrigsministeriet, fordi bilen er en tjenestebil.

Ifølge avisen har borgmesteren indrettet en privat parkeringsplads med ladestander på det kommunale plejehjem, som ligger lige over for hans hjem.

På den måde mener kommunen, at borgmesterens brug af tjenestebilen holder sig inden for reglerne. Han kører nemlig slet ikke "mellem hjem og arbejde", lød forklaringen.

Fremgangsmåden har fået kritik i Rødovre Kommune, der er en af landets økonomisk dårligst stillede. Det samme er sket i Ishøj, hvor den S-borgmester, Ole Bjørstorp, ligeledes har sin tjenestebil på tvivlsom vis.

Læs også Byråd har fået nok: Nu skal borgmesters brug af bil undersøges

Da Erik Nielsen sidste år meddelte, at han ikke vil genopstille ved kommunalvalget i 2021, henviste han til, at han til den tid vil være 68 år. Dermed er det tid til nye kræfter, sagde han til TV2 Lorry:

- Jeg synes, at jeg har aftjent min værnepligt både som borgmester, men også som formand og næstformand for KL. Det er det rigtige tidspunkt at gå, når der endnu ikke er nogen, der forlanger det. Der er masser af talent i Rødovre og i partiet, så det er det rigtige tidspunkt at få helt friske øjne på det hele. Det er sundt med et skifte, sagde han til TV2 Lorry.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik