Byråd har fået nok: Nu skal borgmesters brug af bil undersøges

Byrådet i Ishøj Kommune har udenom borgmester Ole Bjørstorp besluttet at lave en undersøgelse af hans brug af tjenestebil.

Det skal nu undersøges, om Ishøj Kommunes borgmester, Ole Bjørstorp (S), har brugt kommunens tjenestebil efter reglerne.

Byrådet har nemlig besluttet at indlede deres egen undersøgelse af borgmesteren.

Det sker efter, at Ekstra Bladet fortalte, at Ole Bjørstorp har anvendt kommunens bil til kørsler til og fra sit hjem, selv om bilen ifølge regler fra Indenrigsministeriet skal holde på arbejdspladsen og ikke må blive brugt til privat kørsel. 

Byrådet i Ishøj vil derfor have forholdene undersøgt til bunds, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

Og det er borgmesteren glad for.

- Jeg har selv bedt om det. Jeg gider ikke at høre på alt det der. Alt kan dokumenteres, så der er ikke noget problem det, siger Ole Bjørstorp til TV 2 Lorry. 

Sagen er i forvejen sendt til Ankestyrelsen, som skal skabe klarhed over situationen, men på byrådsmødet den 4. februar blev det altså vedtaget, at kommunen også vil lave sin egen undersøgelse.

"Ishøj Byråd har drøftet sagen, og finder den meget alvorlig", står der i referatet fra det pågældende byrådsmøde.

- Jeg forventer, at undersøgelsen viser, at jeg har fulgt retningslinjerne. Det skal selvfølgelig afklares, siger Ole Bjørstorp. 

Tydligere logoer på bilerne

Opmærksomheden blev rettet mod Ole Bjørstorp den 23. januar i år, da Ekstra Bladet dokumenterede, hvordan en kommunebil holdt parkeret i Ole Bjørstorps indkørsel og blev brugt af ham til at køre til og fra hjemmet. 

Noget som altså ikke er tilladt ifølge retningslinjer fra Indenrigsministeriet.

quote Ingen er tjent med, at der tilsyneladende er tvivl om, hvordan reglerne for tjenestebiler skal omsættes til praksis.

Kåre Svarre Jakobsen, kommunaldirektør, Ishøj

Ole Bjørstorp afviser, at han har brugt bilen på ulovlig vis, men han har senere udtrykt, at han kunne have taget en anden bil til en vielse på rådhuset.

Ishøj Kommune oplyser, at den nu også vil lave tydligere logoer på kommunens 80 tjenestebiler og skærpe reglerne for brug af bilerne.

- Ingen er tjent med, at der tilsyneladende er tvivl om, hvordan reglerne for tjenestebiler skal omsættes til praksis. Derfor tager vi nu sagen i egen hånd og strammer op på brugen af kommunens biler, så ingen kan være i tvivl, siger kommunaldirektør i Ishøj, Kåre Svarre Jakobsen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere