Rødovres bykonge stopper med udgangen af marts efter mere end 26 år

Maskinarbejderen, der blev borgmester i mere end et kvart århundrede, har fundet frem til sin endelige fratrædelsesdato.

Rødovres mangeårige borgmester, socialdemokraten Erik Nielsen, fastslog i august sidste år, at han var i gang med sin sidste periode som borgmester.

Nu tager han skridtet fuldt ud. Den 31. marts træder Erik Nielsen endegyldigt tilbage som borgmester. Det sker efter mere end 26 år i embedet.

- Der er gået to år af valgperioden nu, og jeg synes, at jeg har præsteret det, jeg skulle i forhold til at stille op ved valget i 2017. Det er det rigtige tidspunkt nu - både for borgerne i Rødovre, for partiet og mig selv. Det betyder, at den nye borgmester kan sætte sig i stolen og gå i gang med at lave budgettet for 2021 og sætte sit præg på det. På den måde får vi en god overgang, så borgerne også kan være trygge, siger Erik Nielsen til TV 2 Lorry.

Det bliver viceborgmester i Rødovre Kommune, Britt Jensen (Soc.dem), som skal erstatte Erik Nielsen. 

De to har siden sommeren sidste år talt om, hvornår den endelige skæringsdato for Erik Nielsen har skullet være.

Af de siddende borgmestre i Danmark i dag har blot én borgmester haft embedet længere – Hans Toft fra Konservative i Gentofte Kommune har siddet godt otte måneder længere på posten.

En ting har været helt speciel

Erik Nielsen er en populær herre i Rødovre og fik næsten 5.000 personlige stemmer ved seneste kommunalvalg. Det svarer til, at hver fjerde af stemmerne gik til ham.

Den socialdemokratiske politiker har været i kommunalpolitik i Rødovre i 30 år, hvoraf de 26 altså er blevet brugt som borgmester. Oprindeligt at er han uddannet maskinaarbejder.

På det personlige plan er der en helt bestemt ting, han vil huske tilbage på.

-  Det at blive KL-formand, det står som noget rigtig stort for mig. Det er et job, som matcher flere ministre på en gang, så meget er der at lave. Det har været helt fantastisk at nå så langt i en karriere, som ikke var planlagt, siger Erik Nielsen.

Derudover har det været vigtigt for ham at vende det renomé, som Rødovre havde, da han tiltrådte posten borgmester.

- Folk er glade for at komme til Rødovre, vi har et godt omdømme og en kæmpe vækst, så det er jeg selvfølgelig glad for. Jeg synes, at jeg kan aflevere en kommune i god form, siger Erik Nielsen.

Fortsætter i kommunalbestyrelsen

Det er dog ikke helt slut med politik, når marts bliver til april. Erik Nielsen bliver siddende i kommunalbestyrelsen den nuværende valgperiode ud - dog uden nogen udvalgsposter.

Han er ganske tilfreds med sin beslutning, da han har ventet på den siden i sommer, selvom det lige nu er lidt vemodigt, når det strømmer ind med kondolencer.

- Men jeg vil ikke savne de mange møder fra tidlig morgen til sen aften, siger Erik Nielsen.

Hvad fremtiden ellers bringer, er ikke endeligt lagt fast. Han vil gerne læse lidt flere bøger, og ellers kunne det være noget frivilligt arbejde i for eksempel Rødovre Kommunes idrætsliv.

- I første omgang vil jeg lige puste ud og måske male nogle af de døre, jeg ikke har fået malet, eller få gjort noget i haven, siger Erik Nielsen.

Erik Nielsens blå bog:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Øresundstunnelen111

playNyt koks med fartkontrol i Øresundstunnelen - vanvidsbilister kan nu fræse forbi slukkede kameraer

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

Rødovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere