Møder kritik: Sendte "ukendt" regionsformand politisk aftale ud som reklame for sig selv?

En bred politisk forhåndsaftale blev sendt ud som pressemeddelelse fra Region Hovedstaden med regionsformand Lars Gaardhøj som soloafsender. Dårlig stil midt i en valgkamp, lyder kritikken.

Region Hovedstaden ønsker at afsætte 30 millioner kroner til pressede hospitalsafdelinger med særligt fokus på sygeplejersker, jordemødre, læger, bioanalytikere og social- og sundhedsassistenter for hele regionen.

Sådan lød det fredag i en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden med regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) som soloafsender på det, der viste sig at være en bred politisk forhåndsaftale om budgetaftalen - andre partier var blot ikke nævnt i meddelelsen. 

Aftalen blev tirsdag vedtaget på et møde i Region Hovedstaden, hvor der igen blev udsendt en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden udelukkende med Lars Gaardhøj som afsender.

Men at gå ud med en bred politisk aftale med sig selv som eneste afsender midt i en valgkamp, det møder nu kritik fra Dansk Folkeparti.

"Må have et stort behov for at markere selv"

- Formanden må have et stort behov for at markere sig selv midt i en valgkamp. Jeg håber ikke, det er stilen, der bliver lagt fremadrettet, siger Finn Rudaizky (DF) til TV 2 Lorry.

Han er samtidig regionsrå​​​dets 1. næstformand. Og Finn Rudaizky undrer sig over, at andre partier ikke er taget med i pressemeddelelsen.

- Det er lidt usædvanligt. Det er en bred aftale, og vi er også med i budgettet. Det havde været pænere at tage os med i den pressemeddelelse. Der er bare nogle spilleregler i politik, og når man har lavet en bred aftale, så bør man også gå bredt ud med den, uddyber Finn Rudaizky til TV 2 Lorry.

Embedsmænd burde nok have kigget på det en ekstra gang

Vi har bedt politisk kommentator Noa Redington læse pressemeddelelsen igennem, og han mener, at Lars Gaardhøj udstiller sig selv som en knap så erfaren politiker samtidig med, han bliver sårbar over for kritikken.

- Nogle embedsmænd burde nok have kigget på det her en ekstra gang, siger Noa Redington  til TV 2 Lorry og uddyber.

- Han gør sig sårbar over for kritikken. For på den ene side er du ansvarlig og øverste leder, på den anden er der en valgkamp, og der er der en balancegang. Andre mere erfarne kræfter havde nok ikke gjort det. Udfordringen for Lars Gaardhøj er, at der ikke er nogen, der ved, hvem han er, siger Noa Redington til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry ville meget gerne have spurgt regionsrådsformand Lars Gaardhøj om, hvorvidt det er dårlig stil eller ej at være soloafsender på pressemeddelelsen midt i en valgkamp og foreholdt ham kritikken, men han har ikke ønsket at stille op til interview.

Til gengæld oplyser han igennem Region Hovedstadens presseafdeling, at han som regionsrådsformand naturligt står som afsender på pressemeddelelsen. Derudover har han ikke yderligere kommentarer.