Online supermarkedet nemlig.com lancerer køkultur efter coronakrise

Online-supermarkedet nemlig.com er har oplevet så stor efterspørgsel, at der nu er indført kø-system.

Danmark er på den anden ende.

Siden statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag aften fortalte, at alle kulturinstitutioner, uddannelsesinstitutioner, daginstitutioner og de fleste offentlige instanser lukkes ned i foreløbig to uger fra på mandag, har supermarkeder oplevet en voldsom stigning i indkøb.

Allerede onsdag aften kunne TV 2 Lorry fortælle, hvordan der var lange køer i flere supermarkeder, hvor folk hamstrede alt fra toiletpapir til konservesvarer.

Nu har bølgen også ramt onlinesupermarkedet nemlig.com, der melder om ekstrem stor efterspørgsel.

Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Den store interesse har betydet, at tjenesten nu har måtte indføre et køsystem, som sikrer, at kunderne fortsat kan tilgå sitet - det går bare noget langsommere end normalt.

Klokken 09.30 torsdag morgen er der over en times kø på nemlig.com.

- Vi oplever en stor tilstrømning af nye kunder. Flere forbrugere end normalt ønsker at bestille deres dagligvarer online og få dem leveret til hoveddøren kort tid efter.

- Det har vi kunne mærke på vores hjemmeside, og derfor har vi nu indført et køsystem. Det sikrer, at man kan komme ind på sitet, når det er ens tur, siger Stefan Plenge, der er administrerende direktør i nemlig.com.

Torsdag formiddag er ventetiden over en time for overhovedet at komme ind på hjemmesiden.

Sådan ser det ud, når man forsøger at gå ind på internetadressen nemlig.com.
Sådan ser det ud, når man forsøger at gå ind på internetadressen nemlig.com.
Foto: Screendump / Nemlig.com

Ingen grund til hamstring

Selvom situationen i Danmark, som nærmer sig en form for undtagelsestilstand, er alvorlig, forsikrer nemlig.com, at der ikke er grund til at samle private forråd af varer: Der er masser af varer på hylderne.

Desuden er der flere på vej, så fødevaremanglen er ikke-eksisterende, oplyser direktøren.

- Vi har pt. 1.000 ekstra paller varer på vej til lager, så danskerne skal ikke gå i panik og købe mere end der normale forbrug. Vi holder løbende øje med efterspørgslen og situationen hos leverandørerne, så vi fortsat kan sikre varer på lager i den kommende periode, siger Stefan Penge.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) bekræfter på et pressemøde torsdag formiddag, at der er rigeligt med varer på hylderne.

- Der er varer på hylderne - og skulle en enkelt være tom, bliver den fyldt op igen.

- Vi opfordrer til, at alle handler som normalt. Og at man også på dette område viser samfundssind, lyder det fra ministeren.

Karantæneramte kan få varer foran døren

Onlinesupermarkedet oplever, at flere skriver, at de er i karantæne, og derfor ikke ønsker at være i direkte kontakt med de chauffører, som leverer varerne.

Derfor tilbyder nemlig.com ekstraordinært, at varerne kan stilles foran hoveddøren efter aftale med kunden.

Mere information om denne mulighed kan findes på hjemmesiden.


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Hvad undrer du dig over?