Nabo til Nørrebroparken flytter: Larmen er blevet for meget

Københavns Politi har givet en helt stribe af påbud mod støjgener i weekenden.

Maria-Emily Tværmose kender rutinen - dyner og puder bæres ind i stuen aften efter aften, fordi larmen fra Nørrebroparken i disse dage gør det umuligt at sove i soveværelset. 

Men nu er det nok. 

- Det er dejligt at bo i byen, og jeg har nydt det, men nu er larmen blevet for meget. Der er selvfølgelig også andre årsager, men larmen har helt sikkert været en stor årsag til, at jeg ikke skal bo her mere, siger Maria-Emily Tværmose til TV 2 Lorry. 

Som nabo til Nørrebroparken har hun oplevet, at adskillige unge mennesker nyder solen til tonerne af festlig musik i den københavnske park denne coronasommer. 

Ro om natten, tak

Musikken strømmer blandt andet ud fra de såkaldte soundbokse, der kan spille højt - og nogle gange fortsætter festerne til langt ud på natten, siger Maria-Emily Tværmose, der til daglig er selvstændig. 

Hun har ringet til politiet for at anmelde larmen, og her fik hun besked om, at politiets ressourcer er knappe. 

- Ønsket er, at der bliver ro, når vi når til nattetimerne, at politiet får de ressourcer, der skal til, og at de unge har et sted, hvor de kan tage hen at feste, når klokken bliver mange, siger Maria-Emily Tværmose.

Artiklen fortsætter efter videoen...

Nørrebro Skatepark i weekenden

Mange påbud

Larmen på Nørrebro er ikke enestående. Tal fra Københavns Politi viser, at politiet har givet syv påbud mod støjgener mellem fredag og lørdag. 

Blandt andet ved Nørrebro Skatepark, hvor en gruppe fik konfiskeret en højtaler.

Natten til søndag var endnu mere travl. Her måtte politiet udstede op til 20 påbud - fem af dem var på Nørrebro.

Derudover skrev TV 2 Lorry søndag, at flere forbipasserende brugere af Amager Fælled er fortørnede over, at en større gruppe mennesker har holdt fest på naturområdet natten til søndag

Generelt bliver Københavns Kommune og politiet i disse dage bestormet med henvendelser om nattefester. 

Kommunen har indsat nattevagter, som skal holde styr på festerne. 

Artiklen fortsætter efter faktaboksen...

Her skal vagterne i aktion:

Vil have flere beføjelser

Vagternes beføjelser er dog begrænsede i forhold til politiet, mener Lars Weiss, gruppeformand for Socialdemokratiet i Københavns Borgerrepræsentation. 

- Hvis politiet ikke har ressourcer til at gå ud at udskrive bøder eller konfiskere soundbokse så mener jeg, at vi skal bede staten om at give kommunen de redskaber. Sådan at kommunale medarbejdere kan få de beføjelser, der gør, at der kan udskrives en bøde og musikanlæg kan konfiskeres, siger Lars Weiss.

Privatfester i det fri under coronakrisen har ført til en væsentlig stigning i politianmeldelser af støjende musik i hele landet. 

Du kan se en oversigt over politikredsene her.

Artiklen fortsætter efter tabellen...

Opgørelsen er ikke endelig, da der kan forekomme efterregistreringer.
Opgørelsen er ikke endelig, da der kan forekomme efterregistreringer.
Foto: Polsas/QlikView

Tidligere har overborgmester Frank Jensen (S) varslet opgør med larm og optøjer på særligt Islands Brygge. 

“Vanvidskørende muskelbiler drøner igennem vores gader og skaber stor utryghed. Det skal stoppes. Jeg har taget problematikken op med politidirektøren.”

“Ingen skal finde sig i, at de ikke kan sove i deres bolig om natten. Jeg er også selv vågnet om natten de seneste uger på grund af støj. Det bliver jeg også vred over. I skal melde nattestøj”, lyder opfordringen fra overborgmesteren. 

I Køge har uro i den populære Lovparken fået kommunen til at indføre stramme ordensregler.

Her må der ikke længere være mennesker mellem 23 og 06, og musik er forbudt mellem 22 og 08.