Nye regler i populær park efter larm, hærværk og skrald

Ifølge Køge Kommune har enkelte unge generet så meget, at man nu har indført strikse regler for ophold og brug af Lovparken.

Midt i Køge By ligger Lovparken - en grøn oase, som byens borgere nyder godt af.

Men i de seneste måneder har nogle få unge skabt så meget uro i parken, at Køge Kommune har set sig nødsaget til at indføre stramme ordensregler efter gentagne eksempler med høj musik, hærværk mod parkens legeplads og træer samt skrald og knuste flasker, der flyder overalt.

Derfor vil det fremover ikke længere være tilladt at opholde sig i parken eller på legepladsen mellem klokken 23 og 06, oplyser Køge Kommune, der dog tillader, at man gerne må passere på parkens stier hele døgnet.

quote Jeg tror, de unge mennesker har kedet sig noget så drabeligt, og så er Lovparken blevet brugt som samlingssted, og det har så taget overhånd

Erik Swiatek (S), formand for Teknik- og Ejendomsudvalget i Køge Kommune

Derudover er det kun tilladt at høre dæmpet musik uden brug af højtalere mellem klokken 08 og 22, mens musik er forbudt mellem klokken 22 og 08.

Samtidig indføres der også forbud mod at medbringe glasemballage i parken og på legepladsen.

- Der er kommet klager fra en stor del af naboerne til parken, og vi kan også se, at det desværre går ud over legepladsen, hvor nogle af de unge har valgt at bruge legeredskaberne til at kaste til måls efter, når de keder sig, siger formand for Teknik- og Ejendomsudvalget i Køge Kommune, Erik Swiatek (S), til TV 2 Lorry.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Redskaber fra Lovparkens legeplads bliver fjernet fra legepladsens område og bruges til at kaste til måls efter.
Redskaber fra Lovparkens legeplads bliver fjernet fra legepladsens område og bruges til at kaste til måls efter.
Foto: Køge Kommune

- Og så har der også været eksempler på decideret hærværk, så vi må bare konstatere, at vi står i samme situation, som det var i Kongens Have i København. Indtil situationen bliver normal igen, begrænser vi derfor adgangen til Lovparken og brugen af den, siger han.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Ifølge Køge Kommune bliver der begået hærværk i Lovparken og smidt med skrald og knuste flasker.
Ifølge Køge Kommune bliver der begået hærværk i Lovparken og smidt med skrald og knuste flasker.
Foto: Køge Kommune

"Skruer op igen, når politiet kører"

Midt- og Vestsjællands Politi har ligeledes været opmærksomme på især den høje musik, der har generet naboerne og medført klager.

Senest rykkede politiet ud til parken den 3. juli, hvor flere unge var samlet på legepladsen og hørte høj musik omkring klokken 23.

- Når politiet har været forbi og bedt om at få skruet ned for musikken, så hører de unge efter og skruer ned, men så snart politiet er væk igen, bliver der skruet op for musikken igen, siger Erik Swiatek.

- Jeg tror, de unge mennesker har kedet sig noget så drabeligt, og så er Lovparken blevet brugt som samlingssted, og det har så taget overhånd. Nu må vi se, om det hjælper med de skrappere ordensregler, som gælder for resten af 2020, siger han.

Den uroskabende adfærd startede i takt med genåbningen under coronakrisen, hvor Lovparken nu gennem længere tid har været et samlingspunkt for de unge. Ifølge udvalgsformanden har Lovparken ellers i det store hele været forskånet for selvorganiserede fester de seneste par år.

Det skyldes især, at politiet har en arbejdsgruppe særligt tilknyttet Lovparken. I gruppen deltager naboer til parken, repræsentanter fra Campus, Teknik- og Miljøforvaltningen og SSP.

Man kan stadig godt få lov til at låne parken til særlige arrangementer, men det kræver, at der er indgået dialog med politiet og kommunen

- I de tilfælde kan der godt blive givet tilladelse, når man ved hvem der arrangerer, står for oprydning og vi ved, at aftalerne bliver overholdt, siger Erik Swiatek.