Efter larm, sex på åben gade, slagsmål og skrald: Nu skælder overborgmesteren ud

Københavnerne skal ikke finde sig i larm og skrald i parker, mener overborgmester Frank Jensen. 

Dundrende musik til langt ud på natten, slagsmål, hurtigkørende biler og dyngevis af skrald. 

Det lyder som scener fra Indre By fredag og lørdag nat, men det er beskrivelsen af virkeligheden i københavnske parker de seneste mange aftener. 

Og det vil Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), nu sætte en stopper for. 

På Facebook skriver han, at “der skal være plads til, at vi alle skal have en god sommer, men det er blevet for meget.”

quote Ingen skal finde sig i, at de ikke kan sove i deres bolig om natten

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S)

Helt konkret udpeger Frank Jensen Islands Brygge - hvor overborgmesteren selv bor - som et særligt slemt område. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Islands Brygge søndag den 28. juni om morgenen. 
Islands Brygge søndag den 28. juni om morgenen. 
Foto: TV 2 Lorry

"Det skal stoppes"

Her oplever han selv, at stedet er blevet genstand for “fester, høj musik fra soundboxes, rigtig meget skrald og desværre også slagsmål og vanvidskørende muskelbiler.”

“Det er svineri med alt det skrald, der efterlades i vores parker. Og her har vi alle et ansvar for at rydde pænt op efter os selv,” skriver Frank Jensen på Facebook. 

“Vanvidskørende muskelbiler drøner igennem vores gader og skaber stor utryghed. Det skal stoppes. Jeg har taget problematikken op med Politidirektøren.”

“Ingen skal finde sig i, at de ikke kan sove i deres bolig om natten. Jeg er også selv vågnet om natten de seneste uger på grund af støj. Det bliver jeg også vred over. I skal melde nattestøj”, lyder opfordringen fra overborgmesteren. 

Kan kræve at politiet spærrer af

De omtalte problemer har i flere år - særligt om sommeren - plaget Islands Brygge. 

Det førte i april 2018 blandt andet til, at Teknik- og Miljøudvalget vedtog et forbud mod såkaldt højttalerforstærket musik i området ved Havneparken i tidsrummet 22-08.

Frank Jensen nævner da også selv, at der ikke er tale om et nyt fænomen, “men jeg oplever, at det er blevet intensiveret pga. corona-nedlukningen af barer kl. 24 og lukkede diskoteker,” skriver han på Facebook. 

TV 2 Lorry er de seneste dage blevet kontaktet af flere borgere, der har oplevet generende støj og uro ved Islands Brygge, ligesom flere naboer og forbikørende har indsendt fotos af horder af skrald på de grønne områder ved Islands Brygge.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Islands Brygge søndag den 28. juni om morgenen. 
Islands Brygge søndag den 28. juni om morgenen. 
Foto: TV 2 Lorry

Utilfredsheden er også nået frem til Dansk Folkepartis medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Finn Rudaizky.

quote Det kan jo ikke være rigtigt, at der her griber om sig så beboerne pludselige lever midt i et Distortion helvede, som er helt og aldeles uplanlagt

Dansk Folkepartis medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Finn Rudaizky

Han oplyser til TV 2 Lorry, at politikerne på rådhuset de seneste dage har fået markant flere henvendelser end normalt fra borgerne på Bryggen, der klager. 

Beboerne fortæller om aggressive unge, bilræs, sex på åben gade og et inferno af larm til langt ud på natten, lyder beskrivelsen fra Finn Rudaizky. 

- Det er vi nødt til at tage alvorligt og få løst. Om det så kræver, at politiet igen afspærrer området. Det kan jo ikke være rigtigt, at det her griber om sig, så beboerne pludselig lever midt i et Distortion-helvede, som er helt og aldeles uplanlagt, siger han.

Oprydning halter hos grundejere 

I forhold til den meget skrald i byens parker skriver Frank Jensen på Facebook, at kommunens medarbejdere “gør en flot og grundig oprydningsindsats hver eneste dag på de kommunale områder.” Omvendt oplever han, at det halter på de områder, hvor grundejerforeninger har ansvaret for at rydde op. 

Det har han nu bedt Økonomiforvaltningen om at tage op med Teknik- og Miljøforvaltningen.

Hos Københavns Politi er man opmærksomme på de stigende problemer.

I et skriftligt svar til TV 2 Lorry skriver Københavns Politi: 

- Islands Brygge er et område, hvor der færdes stadigt flere mennesker, især når vejret er godt. Vi er fuldt bevidste om, at det medfører større gener for beboerne i området. Derfor har vi gennem det sidste stykke tid været ekstra og synligt til stede på Bryggen med særlige indsatser på to områder: hasarderet kørsel og støjende adfærd.

- Vi samarbejder tæt med kommunen og boligforeningerne og holdt så sent som i fredags et møde med parterne for at diskutere håndteringen af de mange mennesker, der bruger området i sommerperioden.

- Som en del af den særlige indsats på færdselsområdet har vi løbende aktioner mod høj hastighed og hasarderet kørsel i området – blandt andet i dag.

- Vi opfordrer borgere, som oplever hasarderet kørsel, til straks at anmelde det til Københavns Politi på telefon 1-1-4.”