Transportordførere svarer igen på kras kritik fra borgmester i støjplaget kommune

Transportordførerne for både Socialdemokratiet og Venstre holder fast i, at de ikke har glemt de støjprægede borgere.

Det er vigtigt at få løst støjproblemerne rundt omkring i hele landet.

Sådan lyder udmeldingen tirsdag fra både Socialdemokratiets transportordfører, Thomas Jensen, og Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

- Det er vigtigt, at vi får løst de her støjproblemer, der er rundt omkring. Folk har i alt for mange år levet med kraftig trafikstøj. Nu skal vi have navn og adresse på de her penge, så folk kan se, at der sker noget, siger Kristian Pihl Lorentzen til TV 2 Lorry.

Også hans socialdemokratiske kollega stemmer i:

- Støj er et problem for rigtig mange danskere og det har stor konsekvens for, hvor man bor og færdes. Derfor tager vi det meget alvorligt fra Socialdemokratiets side.

- Vi har også afsat den største pulje nogensinde i vores forhandlingsudspil på tre milliarder kroner til støjreduktion for de kommende år, siger Thomas Jensen.

"Har man glemt de borgere, der lever med - og dør af – støj?"

Udmeldingerne kom tirsdag, hvor en ny plan for infrastruktur blev forhandlet på Christiansborg - en plan, som flere borgmestre i TV 2 Lorrys sendeområde er skuffede over.

Som TV 2 Lorry beskrev tidligere tirsdag har det fået Vallensbæks borgmester, Henrik Rasmussen (K) til at sende et åbent brev til transportministeren og Folketingets transportordførere. Heri spørger han blandt andet ”Har I glemt os?”.

- Har man i sin iver for at bygge nyt, glemt de borgere der lever med – og dør af – støj hver dag?, skriver Henrik Rasmussen blandt andet i brevet.

Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen (K).
Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen (K).
Foto: TV 2 Lorry

- Jeg har gennem snart mange år inviteret skiftende transportministre på besøg i Vallensbæk. Alle har medgivet, at det støjer virkelig meget. Senest havde jeg i 2020 besøg af Benny Engelbrecht. Men når det er kommet til den konkrete udførelse, er det ikke blevet til noget endnu, skriver Henrik Rasmussen videre.

I brevet beder Vallensbæks borgmester indtrængende om, at forligsparterne sørger for, at der bliver afsat penge til støjreduktion ved de støjplagede strækninger i kommunen.

- Det kan jo ikke være sådan, at blot fordi man har levet med et stigende støjniveau år efter år, så skal der ikke gøres noget ved det, skriver Henrik Rasmussen.

Spørger man den socialdemokratiske transportordfører Thomas Jensen direkte, så har man ikke glemt nogen støjplagede borgere.

- Vi har ikke glemt nogen. Vi har lagt et forslag frem, hvor vi bruger flere penge end nogensinde før på støjreduktion, siger han.

Klar til at afsætte flere midler

Forud for forhandlingerne har Socialdemokratiet i deres forhandlingsudspil afsat tre milliarder kroner til støjreduktion de kommende år. 

Hos Venstre mener man imidlertid ikke, at beløbet er højt nok.

- Vi noterer os, at regeringen har sat tre milliarder af i en støjpulje, men vi er ikke sikrer på, at det er nok, så der er vi klar til at toppe op, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Thomas Jensen vil da heller ikke udelukke, at beløbet til støjreduktion kan stige.

- Hvis Folketinget partier kommer ind og siger, at tre milliarder kroner er et godt udspil, men at der er behov for mere, så må vi se på det, så vi kan imødekomme alle de forskellige områder, der er – også i hovedstadsområdet – med for meget støj.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

20201019-130444-2-1920x1280we

Tidligere overborgmester Frank Jensen starter konsulentfirma

20200122-103312-A-1920x1281we

Hvem tør gå først? Partier bag forslag om at droppe valgplakater i København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere