Formidable Fritter

Restaurant Knud i Hundested har knækket koden til en pomfrit, som folk kommer langvejs fra for at sætte tænderne i. Lav den i dit eget køkken med opskriften her.


Formidable Fritter

Restaurant Knud i Hundested har knækket koden til en pomfrit, som folk kommer langvejs fra for at sætte tænderne i. Lav den i dit eget køkken med opskriften her.

Læs også Kom med bagom den elskede og udskammede klassiker - pomfritten

De hjemmelavede pommes frites på Restaurant Knud i Hundested er sprøde og bløde på den helt rigtige måde, takket være et længere forarbejde og det ekstra touch, som det giver at komme andefedt i frituregryden.

Find opskriften under videoen, hvor Jens Heding viser os, hvordan han laver sine fritter

04:04

Se her hvordan Jens Heding fra Knud tilbereder sine forrygende pommes frites i samtale med madblogger og journalist Niklas Roar.

Luk video

Her får du Jens Hedings super inspirerende opskrift på

DE PERFEKTE POMMES FRITES

Ingredienser

En bagekartoffel per person
Et par spiseskefulde citron eller lagereddike
Rapsolie til fritering
En klat andefedt
Groft salt
Et par stængler hakket rosmarin

Læs også Det franske køkkens indtog skænkede os Bøf Bearnaise

Sådan gør du

Først skærer du bagekartofler i stave på cirka 1x1 cm – og lad skrællen blive på. Der sidder masser af vitaminer.

 

Herefter lægges stavene i vand i mindst et par timer, men gerne et døgn. Sørg for at udskifte vandet. Det trækker stivelse ud af dine pommes frites og er med til at gøre dem luftige og sprøde.

 

Kartoffelstavene koges i vand i tilsat en smule syre. Det kan enten være citron eller lagereddike – et par spiseskefulde. De skal ikke koges færdig, men de skal ikke længere være rå.

 

Når kartoflerne er kogt, køler de af. Herefter tilføjer du andefedt til rapsolien for at give det en animalsk smag.

 

Fritterne friteres så i olie ved 120-130 grader. Det har til formål at ’udbage’ dem. Det tager 5-6 minutter, eller til de er svagt gyldne.

 

Lad dine pommes frites køle af igen. Hvis de ikke når at køle af, bliver de ikke rigtigt sprøde.

 

Herefter kommes de i andet oliebad ved cirka 185 grader. Og når de er gyldenbrune, er de færdige og drysses med salt – evt. tilsat rosmarin.

Retromad – De ikoniske steder

Retromad er serien, der hylder de klassiske retro-retter og tager os med til Hovedstadens ikoniske steder. 

 

Kom med, når madblogger og journalist Niklas Roar besøger de originale grillbarer og restauranter, der har overlevet i årtier og de trendy spisesteder, som nyfortolker de evigt unge serveringer.

 

Sæson 1 hylder det klassiske brune grill-barkøkken, der emmer af nostalgi

Sæson 2 hylder de favoritter, vi der kom til os udefra, men nu føles danske

 

Læs webdokken om Niklas Roars kærlighedsaffære med det brune køkken her.

 

Retromad - De Ikoniske Steder - er lavet i samarbejde med Svada Film. 

Læs også Først i 80'erne kunne man købe kebab i København

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik