Par var på vej til julemiddag, da kamera i stue sendte billeder af indbrudstyv

Politiet reagerede hurtigt, men tog ikke tyvene på fersk gerning. En af de formodede gerningsmænd blev af en politihund fundet i en mose i nærheden.

En maskeret mand kommer ind ad døren. Han slukker lommelygten og kigger sig forsigtigt omkring, indtil han bliver klar over, at han er alene.

Han får øje på kassen med julegaver, der står bag sofaen i stuen. Og med kassen i hånden går manden igen ud ad den dør, han kom ind ad.

quote Der gik et par sekunder, før jeg var klar over, at vi havde indbrud.

Niels Nielsen

Det er, hvad Niels Nielsen ser på sin telefon. Han bor i lige præcis det hjem i Brønshøj, hvor den maskerede mand går rundt.

Selv befinder Niels Nielsen sig i fugleflugtslinje cirka 185 kilometer derfra i Aarhus. Han er nemlig ligesom mange andre danskere i julen rejst til Jylland for at tilbringe juleaften med familie. Men da han sammen med sin kone er på vej ud ad døren for netop at gå til julemiddag, får han en besked fra sit kamera om, at noget har aktiveret det.

Det ”noget” er en indbrudstyv. Og mens Niels Nielsen kan følge med på mobiltelefonen, går indbrudstyven rundt i hans stue. Eller rettere indbrudstyvene, for efter et stykke tid dukker endnu en indbrudstyv op i stuen. Han er ikke maskeret, men bærer en hue. Og i stedet for at gå ind i stuen, går han ud i køkkenet og åbner køleskabet, viser optagelserne fra parrets kamera.

- Der gik et par sekunder, før jeg var klar over, at vi havde indbrud. Jeg fik straks den tanke, at de var i huset lige nu, så jeg ringede 114 og kom meget hurtigt igennem til vagtcentralen, siger Niels Nielsen til TV 2.

Mistænkt forsøgte at gemme sig i mose

På det tidspunkt er klokken 17.50, og hos politiet stiller man hurtigt Niels Nielsen videre til alarmcentralen. Mens Niels Nielsen har politiet i røret, kan han høre, hvordan der bliver kaldt op til en patruljevogn.

- Jeg håbede jo – og det gjorde politiet også – at de kunne nå at komme derud, mens de (tyvene, red.) stadig var i huset. Det gjorde de desværre ikke, men vi har fra naboen fået oplyst, at der dukkede tre patruljevogne op, og at den ene var en hundevogn, siger Niels Nielsen.

Mens en indbrudstyv forsigtigt kigger ind i stuen, kan man se en lyskegle bag døren, hvor en anden indbrudstyv befinder sig.
Mens en indbrudstyv forsigtigt kigger ind i stuen, kan man se en lyskegle bag døren, hvor en anden indbrudstyv befinder sig.
Foto: Privatfoto
En af indbrudstyvene kigger i køleskabet.
En af indbrudstyvene kigger i køleskabet.
Foto: Privatfoto

Københavns Politi har efterfølgende oplyst, at det alligevel lykkedes at fange en af de to formodede indbrudstyve – en mand på omkring 20 år har vagtchef Henrik Brix:

- Han forsøgte at gemme sig eller smutte væk i Utterslev Mose, men en af vores hunde får snuset sig frem til ham. Han var godt mudret til, da han blev anholdt.

Og fra familien Nielsens side er der ikke andet end ros til politiets håndtering af indbruddet i deres hjem – ikke kun på grund af politiets håndtering af selve indbruddet, men mest fordi politiet efterfølgende har kontaktet parret flere gange for at høre, hvordan de har det.

Tyv pakkede gaver op i kælderen

Parret har efterfølgende fået at vide, at tyven med julegaverne har pakket gaverne, der stod bag sofaen, op i husets kælder. Og gennem videoopkald med et familiemedlem har parret kunne se, at hele huset er blevet gennemrodet.

- Vi ved, at de har brudt et kældervindue op. De har arbejdet hårdt for det, for det var ret sikret. Og så er hele huset blevet gennemrodet. Skuffer er tømt, og alting er revet ud af skabene, siger Niels Nielsen.

Politiet fandt ingen tyvekoster på den formodede indbrudstyv, og fordi parret stadig befinder sig i Aarhus, har de endnu ikke ved selvsyn kunnet se, hvad der er blevet stjålet.

Parret har tidligere været udsat for indbrud, og selv om det er 20 år siden, har de siden forsøgt at indrette sig efter at være mindre sårbare, hvis det skulle ske igen, siger Niels Nielsen, der kommer med dette råd:

- Er der noget, der betyder rigtig meget for en, så skal man sikre sig, at det ikke er tilgængeligt, når der er indbrud, siger han.

Vær påpasselig til efter nytår

Juleaftensdag var der på landsbasis i alt 117 anmeldelser om indbrud. Det er det laveste antal i fire år, men der kan komme flere anmeldelser efterhånden, som danskerne kommer hjem fra juleferie.

Det samlede antal af indbrud i julen ligger stabilt i forhold til de foregående år. Der har i 2019 således været 455 mod 464 og 458 i henholdsvis 2018 og 2017.

Politiet opfordrer til at være særlig påpasselig, når det gælder indbrud indtil efter nytår.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere