Politiet til indbrudsramte borgere: Pas på mulige spor

Nordsjællands Politi har afsat ekstra mandskab til at indsamle spor og efterforske de mange juleindbrud.

Arkivfoto Foto: Finn Byrum/Ritzau Scanpix

Mange mennesker forbinder julen med hyggelige traditioner, men for indbrudstyve er traditioner omkring julen desværre forbundet med indbrud.

TV 2 Lorry fortalte tidligere i dag, at Nordsjælland igen i år er indbrudstyvenes foretrukne 'arbejdsplads' i julen.

I perioden fra 20. december og frem til i morges er der således begået 80 indbrud i politikredsen.

Jeg forstår godt, at ventetiden kan være frustrende, fordi man gerne vil videre i teksten og have slettet sporene, i helt bogtaveligste fortstand, efter den ubehagelige oplevelse

Lau Thygesen, politiinspektør Nordsjællands Politi

Selvom der er et lille fald i juleindbrudende siden sidste år, er der desværre stadig mennesker, som er kommet tilbage til et gennemrodet hjem.

De mange indbrudsramte boliger skal sikres for mulige spor, så derfor har Nordsjællands Politi oprustet med ekstra mandskab, som skal foretage en såkaldt gerningsstedsundersøgelse.

Læs også Nordsjælland hårdest ramt af indbrud i juleperioden

Nordsjællands Politi kommer i den forbindelse med en opfordring til de uheldige borgere, hvis husstand har været udsat for indbrud.

- Jeg forstår godt, at ventetiden kan være frustrerende, fordi man gerne vil videre i teksten og have slettet sporene, i helt bogtaveligste fortstand, efter den ubehagelige oplevelse. Der opfordrer jeg dog til, at man slår koldt vand i blodet, for jo bedre spor, vi får sikret, jo større er sandsynligheden for, at vi siden hen får fat i gerningsmændene, fortæller Lau Thygesen, politiinspektør fra Nordsjællands Politi, i en pressemeddelelse.

Her har juletyvene været på spil

Siden fredag har politiet landet over fået 455 anmeldelser om indbrud i private hjem. Sådan er anmeldelserne fordelt på politikredsene:

 

 • Nordsjælland: 80
 • Østjylland: 61
 • Fyn: 56
 • Sydøstjylland: 43
 • Midt- og Vestjylland: 42
 • Syd- og Sønderjylland: 37
 • Midt- og Vestsjælland: 34
 • Københavns Vestegn: 34
 • Nordjylland: 30
 • København: 19
 • Sydsjælland og Lolland-Falster: 19
 • Bornholm: 0

 

Kilde: Rigspolitiet

Se mere

Fordi Nordsjælland er den kommune, som i løbet af året modtager flest anmeldelser om indbrud, og fordi tyvene er ekstra ihærdige i juledagene, prioriterer Nordsjællands Politi hurtigt at foretage undersøgelser af gerningsstedet efter indbrud.

Nordsjællands Politi oplyser videre, at de med hjælp fra DNA-spor eller fingeraftryk ofte kan knytte gerningsmændene til de begåede indbrud.

- Det er en af flere grunde til, at vi gør så meget ud af at samle spor efter indbrud, oplyser Lau Thygesen.

Hvis det er nødvendigt at foretage en oprydning, inden politiet har haft mulighed for at sikre spor, opfordrer Nordsjællands Politi borgere til at kontakte politiet på 114 og høre, hvordan man bedst muligt rydder op uden at ødelægge eventuelle spor.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik