Nordhavns beboere utilfredse med ny nabo

De har betalt dyrt for deres lejligheder - men nu får de måske en ny nabo, som de ikke helt havde regnet med.

I det gamle havneområde Nordhavn i København skyder der for tiden luksuriøse, dyre boliger op. Men i fremtiden kan man også forvente at mange studerende flytter ind i det nye mondæne område. Ifølge lokalplanen kan der etableres indtil 100 kollegie- eller ungdomsboliger. 

Men nu trodser By og Havn lokalplanen og planlægger 277 kollegieboliger til stor frustration for naboerne. 

- Vi købte blandt andet fordi, der var en helhedsplan for området, som vi synes så rigtig fornuftig ud, siger Ida Stephens der bor i området til TV 2 Lorry. 

Præsenterede planer trods nej fra kommunen 

På et nabomøde 16. maj præsenterede By og Havn planerne. Men mailkorrespondancer mellem By og Havn og Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning, som beboerne selv har søgt aktindsigt i, viser, at der ikke kan gives dispensation. 

Gentagne gange skriver Teknik- og Miljøforvaltningen, at en tredobling af antallet af kollegieboliger ikke er muligt at dispensere til. Men alligevel præsenterer By og Havn planerne på nabomødet.

Kollegiet mellem The Silo med 36 lejligheder, Frihavnstårnet med 75 lejligheder og Kronløbshuset med 86 lejligheder. Kollegiebygningen bliver kun 20 meter høj, men får altså lige så mange beboere, som de andre bygninger tilsammen. 

By og Havn anerkender overfor TV 2 Lorry, at de på nabomødet har fremlagt planer, der ikke var klar.

- Vi har aldrig været i tvivl om, at det ikke kunne laves inden for den plan, der er nu. Der har så været noget usikkerhed om det så var den ene eller anden anden måde man kan frem til ligesom det jo også er usikker om Københavns Kommune overhogvedet synes, det er en god ide med et kollegie i Nordhavn, siger Nicolai Irminger Axholm, Chef for salg og udlejning, By og Havn.
Beboerne i Århusgadekvarteret har nu også sendt en indsigelse til Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning, vedrørende byggefeltet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere