Sporarbejde fortsætter: S-tog kører reduceret plan til fredag

Der er færre S-tog på skinnerne til og med fredag - og tre linjer er helt aflyst.

Banedanmark arbejder fortsat med det sporarbejde, man begyndte på i Kristi Himmelfartsferien. Det betyder, at DSB aflyser alle afgange på tre S-togslinjer til og med fredag.

Det oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

Det er pendlerlinjen Bx, der kører mellem Farum og Høje Taastrup, linje E mellem Hillerød og Køge og linje H mellem Østerport og Frederikssund, der er midlertidigt ude af drift. 

SÅDAN KØRER S-TOGENE TIL FREDAG

Vandrør kom bag på Banedanmark

Forsinkelserne i arbejdet skyldes, at der undervejs i arbejdet på Københavns Hovedbanegård er dukket kloakrør, vandrør og ledninger som ikke var kendt på forhånd, selv om den slags bør registreres grundigt. 

- Vi vidste, at der var en risiko, men vi havde ikke forestillet os, at det var i det omfang, vi mødte. Der har ikke været nogen dokumentation for mange af ledningerne og rørene i nogle registre og givet store udfordringer for vores gravearbejde, forklarer Jens Ole Kaslund, der er projektdirektør i Banedanmark.

Arbejder på højtryk

Undervejs i arbejdet er entreprenørerne blandt andet kommet til at skære et vandrør over. Det har konkret betydet, at i stedet for at bruge en stor bulldozer, så har man skullet bruge små gravkøer, hvilket har forsinket arbejdet væsentligt.

Banedanmark beklager problemerne og arbejder på ”fuldt tryk” med at blive færdig til på fredag, skriver infrastrukturforvalteren i pressemeddelelsen. 

DSB oplyser på sin hjemmeside, at vognene, der er i overskud fra linje Bx, E og H bliver indsat på de resterende, linjer, men at pladsen under alle omstændigheder kommer til at være trang, fordi der kører færre S-tog end normalt. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

40_percent

playVirksomheder starter kampagne for udvidelse af motorveje

Kronprinsesse marys bro

Bestyrelse for udskældt bro sænker lønnen - men ikke på grund af kritik, fastslår formand

Skoleveje Margretheholm

Overborgmester vil sikre skoleveje i ny bydel

20060814-183343-4-1920x1280we

Nu skal Danmarks travleste togskinner skiftes

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere