Københavnere slipper for betalings-zone i hele byen

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation stemte i denne uge Enhedslistens forslag om at udvide parkeringszonerne ned.

Et flertal bestående af Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har vendt tommelfingeren nedad til Enhedslistens teknik- og miljøborgmester Morten Kabells planer om at udvide parkeringszonerne i kommunen. 

Københavnere, der har bil og i dag bor uden for de zoner, hvor man skal betale for at parkere, kan derfor ånde lettet op. Det brede politiske flertal på Købenahvns Rådhus stemte for et ændringsforslag, som Det Konservative Folkeparti stod bag, fortæller Socialdemokratiets miljø- og trafikordfører, Jakob Hougaard.

Vil tage hensyn til naboerne

- Vi har aldrig været med på, at betalingszonen skulle ændres, så den dækker hele kommunen. Og jeg opfatter faktisk mere Morten Kabells forslag som en provokation end som noget, han egentlig søgte opbakning til, siger Jakob Hougaard til TV 2 Lorry.

Socialdemokratiet er i stedet åbne for at etablere betalingsparkering i områderne omkring stationerne. Og partiet lægger op til en dialog med omegnskommunerne.

- Vi skal da selvfølgelig tage hensyn til naboerne og arbejde for, at vi finder en fælles løsning. Der vil altid være en randsituation, men det er ikke holdbart at vi bare udvider parkeringszonen, siger Jakob Haugaard. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere