Københavnere slipper for betalings-zone i hele byen

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation stemte i denne uge Enhedslistens forslag om at udvide parkeringszonerne ned.

Fra 1. marts skal der betales for parkering i den gule zone

Et flertal bestående af Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har vendt tommelfingeren nedad til Enhedslistens teknik- og miljøborgmester Morten Kabells planer om at udvide parkeringszonerne i kommunen. 

Læs også Borgmester: Slut med gratis parkering i hele København

Københavnere, der har bil og i dag bor uden for de zoner, hvor man skal betale for at parkere, kan derfor ånde lettet op. Det brede politiske flertal på Købenahvns Rådhus stemte for et ændringsforslag, som Det Konservative Folkeparti stod bag, fortæller Socialdemokratiets miljø- og trafikordfører, Jakob Hougaard.

Vil tage hensyn til naboerne

- Vi har aldrig været med på, at betalingszonen skulle ændres, så den dækker hele kommunen. Og jeg opfatter faktisk mere Morten Kabells forslag som en provokation end som noget, han egentlig søgte opbakning til, siger Jakob Hougaard til TV 2 Lorry.

Læs også Rasende borgmestre: "Kabell er en arrogant, centralistisk enehersker"

Socialdemokratiet er i stedet åbne for at etablere betalingsparkering i områderne omkring stationerne. Og partiet lægger op til en dialog med omegnskommunerne.

- Vi skal da selvfølgelig tage hensyn til naboerne og arbejde for, at vi finder en fælles løsning. Der vil altid være en randsituation, men det er ikke holdbart at vi bare udvider parkeringszonen, siger Jakob Haugaard. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik