Bagerkæde politianmeldt efter klam afsløring

Det er ikke første gang, at bagerbutik har haft problemer med rengøringen. Nu undskylder bagermesteren.

Der var kontant afregning, da Fødevarestyrelsen den 26. august besøgte Bagerkæden KonditorBagers filial på Taastrup Hovedgade i Taastrup.

Bagerbutikken havde tilbage i foråret fået en sur smiley og bøde for dårlig rengøring, men havde tilsyneladende ikke lært sin lektie.

- Gulv i produktionsområde på 1. sal fremstår med ældre belægninger af indtørret dej og snavs i fuger mellem fliser, langs kanter og ved riste til afløb.

- Ydermere fremstår gulvet under hvilebanen med mørke belægninger af ældre snavs. Loft mellem afvejer og insektlampe i produktionsområde på 1. sal fremstår med stænk af fedtstof og døde insekter, skriver Fødevarestyrelsen i sin kontrolrapport.

Her fremgår det yderligere, at bagerbutikken havde følgende bemærkning: ” Vi er ved at få nye rengøringsfirmaer ind. Vi skal nok gøre rent,” står der i rapporten.

quote Det er dybt beklageligt og langt under vores standard

Jan Jørgensen, bagermester hos KonditorBager i Taastrup

Fødevarestyrelsen gennemgik også KonditorBagers skadedyrssikring, og det blev i den forbindelse konstateret, at et vindue i produktionsområdet på 1. sal stod åbent.

- Forholdet vurderes under de foreliggende omstændigheder som en bagatelagtig overtrædelse, skriver Fødevarestyrelsen dog i kontrolrapporten.

Det ændrer dog ikke ved, at Fødevarestyrelsen har valgt at politianmelde KonditorBager i Taastrup og i den forbindelse vil vende tilbage på et opfølgende, gebyrbelagt kontrolbesøg.

Ikke første gang

KonditorBager i Taastrup har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen ved tre ud af de seneste fire kontrolbesøg. I alle tre tilfælde er det rengøringen – eller mangel på samme, som Fødevarestyrelsen har slået ned på.

Blandt andet fik bageriet tilbage i foråret, nærmere bestemt den 12. maj, en sur smiley og bøde på 10.000 kroner, fordi Fødevarestyrelsen blandt andet fandt ”massive mørke belægninger af snavs og kage/brød rester samt mørkt spindelvæv”.

Foto af KonditorBager på Taastrup Hovedgade i Taastrup.
Foto af KonditorBager på Taastrup Hovedgade i Taastrup.
Foto: Google Street View

Bagermester beklager

Jan Jørgensen, der er bagermester hos KonditorBager i Taastrup, undskylder i en skriftlig kommentar for bageriets manglende rengøring.

- Det er dybt beklageligt og langt under vores standard. Læser man ned i rapporterne kan man se, at det udelukkende er rengøringen, den er gal med. Alle andre områder får vi topkarakterer indenfor, siger han til TV 2 Lorry.

Rengøringsfirma fyret

Problemet skyldes – ifølge Jan Jørgensen - at han ”har haft for lang tålmodighed” med rengøringsselskabet.

- De bliver nu udskiftet prompte, og så skulle der komme helt styr på den høje standard hos os igen. Vi værdsætter samarbejdet med myndighederne og er fuldstændig i synk med dem om krav til hygiejne og håndtering af fødevarer, lyder det fra bagermesteren.

KonditorBager er en kæde af over 50 butikker fordelt over hele landet – heraf 15 på Sjælland og otte bagerbutikker i TV 2 Lorrys sendeområde.

Bagerkæden blev startet i 1977.