Efter mistanke om tjære i vandet i Hillerød: Nu kan man igen drikke fra hanen

Borgerne i området Holmene i Hillerød kan igen drikke vand fra vandhanerne med ro i sjælden. En vandanalyse viste i dag, at vandet er rent og kan drikkes.

Borgerne i de omkring 100 Hillerød-hustande, der siden tirsdag eftermiddag har hentet frisk drikkevand fra en vandvogn, kan igen drikke vand fra vandhanerne. Det oplyser Hillerød Vand A/S til TV 2 Lorry torsdag eftermiddag. 

- Der har været tjærelignende stoffer i vandet, men vandprøven, som vi har fået tilbage i dag, er ren, siger Peter Underlin, der er direktør i Hillerød Vand A/S.

Hillerød Vand A/S opdagede i første omgang problemet, da de blev gjort opmærksom på, at vandet i området lugtede grimt og smagte dårligt.

Tjære i vandet

Undersøgelser af vandet viste, at der var trængt tjærestoffer ind i ledningen fra en nedlagt bygasledning, der går langs med vandledningen, under en reperation af et brud ved Skelbækken 22.

-Tjære i sig selv er jo sundhedsskadeligt, så hvis man indtager det over en længere periode, så vil det være sundhedsskadeligt. Embedslægen har vurderet, at vi skal melde ud til vores kunder, at de ikke skal drikke vandet, indtil der er lavet en ren prøve, sagde Peter Underlin, der er direktør i Hillerød Vand A/S, til TV 2 Lorry i går.

På deres hjemmeside takker Hillerød Forsyning kunderne for indsatsen med at informere hinanden om problemerne og forsikrer, at kunderne trygt kan drikke vandet.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

lea wermelin

playMinister går ind i sag om affalds-koks i kommuner: - Kan gå ud over borgerne

60_percent

playNy affaldssortering forsinket i næsten alle Lorry-kommuner

Lynetteholm

playSkåne med hård kritik af Lynetteholm: Frygter store naturødelæggelser

Britta

galleryKvinde fra Gentofte i front for global dyre-velfærdsorganisation

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere