Hillerødborgere advares mod drikkevand

Brud på en vandledning kan give tjæreforurening af vandet i en række husstande. Borgere i området Holmene rådes til ikke at drikke vandet.

150 husstande i Hillerød advares mod at drikke vand fra hanerne, da det kan være forurenet med tjærestoffer. Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

I Hillerød har der været brud på en vand ledning ved Skelbækken 22. Det betyder, at hustandene i området Holmene frarådes at drikke vandet, der kan være blevet forurenet.

Ifølge Hillerød Vand A/S drejer det sig om cirkas 150 husstande, som også er blevet orienteret per sms i det omfang, de er tilmeldt vandforsyningens sms-service.

Hillerød Vand A/S oplyser, at der under reperation af den brudte vandledning kan være trængt tjærestoffer ind i ledningen fra en nedlagt bygasledning, der går langs med vandledningen.

Giftige tjærestoffer

Og tjærestoffer er giftige. De kan have en skadelig effekt, hvis man er udsat for det henover en længere periode.

- Ud fra et forsigtighedsprincip anbefaler vi, at vandet ikke drikkes indtil vandanalyser viser, at vandet er rent. Vandet bør heller ikke drikkes efter kogning, hedder det i en pressemeddelelse fra Hillerød Vand A/S.

De understreger, at hvis borgere skulle få ubehag, så skal de søge læge. Imidlertid kan forbrugerne fortsat bade i vandet og vaske tøj.

Kontakt til embedslægen

Hillerød Vand A/S oplyser, at de er i kontakt med embedslægen og forventer, at have analyseresultater i løbet af onsdag den 4. december.

Der bliver opstillet rent vand til drikkevandsbrug ved Lejerbo på adressen Engsvinget 3A.

Læs også To vandværker lukket ned efter pesticid-fund i drikkevandet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik