Advarer mod tjære i drikkevand - borgere får afklaring torsdag

Endelige vandprøver, som kommer torsdag, skal afgøre, om vandet i Hillerød-bydel er forsvarligt at drikke.

01:14

Vandet i området Holmene i Hillerød bør på nuværende tidspunkt ikke drikkes advarer Hillerød Vand A/S.

Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

1 af 2

OPDATERING

Vandet er ufarligt og kan drikkes igen.

Læs mere her

Siden tirsdag eftermiddag har borgerne i området Holmene i Hillerød hentet frisk drikkevand fra en vandvogn, da der stadig ikke er rent drikkevand i hanerne.

Og det må de fortsætte med lidt endnu. Hillerød Vand A/S meddeler nemlig, at de fortsat deler vand ud og først torsdag forventer at have de endelige svar på de vandprøver, som kan erklære drikkevandet i hanerne for klar igen.

Læs også Hillerødborgere advares mod drikkevand

En af dem, der onsdag benyttede den muligheden for at hente rent vand, var Lone Mortensen, der er SOSU-assistent.

- Det er er første gang, jeg er herovre, fordi jeg kører som nattevagt, så jeg har først fået det af vide her til morgen, siger hun da TV 2 Lorry besøger Holmene onsdag.

Tjære i vandet

Hillerød Vand A/S opdagede i første omgang problemet, da de blev gjort opmærksom på, at vandet i området lugtede grimt og smagte dårligt.

Læs også Kommuner frygter forurenet drikkevand: Regioner skal have flere penge

Nærmere undersøgelser viste, at der var trængt tjærestoffer ind i ledningen fra en nedlagt bygasledning, der går langs med vandledningen, under en reperation af et brud ved Skelbækken 22.

- Tjære i sig selv er jo sundhedsskadeligt, så hvis man indtager det over en længere periode, så vil det være sundhedsskadeligt. Embedslægen har vurderet, at vi skal melde ud til vores kunder, at de ikke skal drikke vandet, indtil der er lavet en ren prøve, siger Peter Underlin, direktør i Hillerød Vand A/S.

I alt er cirka 100 hustande berørt af problemet.

Vandet bør heller ikke drikkes efter kogning. Hvis borgere skulle føle ubehag, skal de søge egen læge. Det er fortsat muligt at bade i vandet og vaske tøj.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik