Helsingørs erhvervsliv glæder sig over begivenhedsrig sommer

En sommer fuld af events er noget, som giver anledning til glæde i Helsingør. Både blandt borgere og byens erhvervsliv.

Inden længe skydes EM i halv ironman i gang i Helsingør - for andet år i træk.

Sidste år kom 2.000 atleter til byen, men i år forventer arrangørene, at omkring 3.000 atleter kommer til den nordsjællandske by for at svømme, cykle og løbe rundt i håbet om en guldmedalje.

- Altså sidste år satte vi rekord og i år ser det ud til, at vi slår den rekord ganske betydeligt. Så vi er på vej mod noget, som er kæmpe stort i Helsingør, siger Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef i Ironman Norden, til TV 2 Lorry.

Og det er ikke kun arrangørene, der glæder sig. Også deltagerne er tilfredse, for de får præcis, hvad de kommer efter.

- Nu har jeg været med heroppe tre gange, og alle gange har de taget godt i mod os. Det har været smadder hyggeligt, siger Kenneth Bergø-Enkebøll, som deltager i Ironman 70.3 til juni, til TV 2 Lorry.

Hoteller klapper i hænderne

Men det er ikke kun de mange deltagende atleter, som klapper i hænderne over begivenheden. Også det lokale erhvervsliv kan mærke interessen. Blandt andet på Hotel Comwell, som har 149 værelser - alle er de revet væk i de kommende uger.

- For os som hotel betyder det jo, at vi bliver i hvert fald fully booked. Der kommer jo rigtig meget opmærksomhed omkring Helsingør, siger Fabio Messina, hotelchef ved Comwell Borupgaard, til TV 2 Lorry.

Det er dog ikke kun hotellerne, som mærker øget interesse i Helsingør. Hele byen får nemlig gavn af begivenheder i den nordsjællandske by.

- Altså folk skal også ud og shoppe. Folk skal ned og spise og de skal overnatte. Og så ved vi også, at mange af de gæster, der kommer og kigger er meget fokuseret, særligt når det er en sportsevent. Men mange af dem tænker også, at her skal jeg tilbage og på ferie, siger Annette Sørensen, direktør i VisitNordsjælland, til TV 2 Lorry.

Også jazzfestival og træskibsdage

Europamesterskabet i halv ironman er dog ikke den eneste store begivenhed, som både borgere, butikker og hoteller glæder sig til denne sommer.

For Helsingør byder også på træskibsdage og en jazzfestival, som trækker turister til - samtidig med, at der kommer flere krydstogtskibe, som ligger til kaj.

- Det her er eksemplet på et helt enormt godt samarbejde mellem en professionel stævneaktør, som er  i Ironman, og så en by, som virkelig vil det her arrangement. Og som selvfølgelig med Kronborg og Kulturværftet har en unik setting, siger Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef i Ironman Norden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere