Elin vil krydse USA på cykel som den første danske kvinde-solorytter

42-årige Elin Starup vil være med i verdens hårdeste cykelløb som den første danske, kvindelige solorytter.

5000 kilometer på en cykel lyder nok som et mareridt for de fleste. Men for 42-årige Elin Starup er det en drøm.

Hun vil som den første danske, kvindelige solorytter stille op i verdens hårdeste cykelløb, Race Across America. Et cykelløb, der går fra kyst til kyst - tværs over USA.

Løbet starter på den amerikanske vestkyst, og det slutter cirka 5000 kilometer væk på østkysten af USA. Ikke nok med at hun skal cykle tusinde kilometer - turen skal også klares på 13 dage.

Det kræver en cykeltur på næsten 400 kilometer hver dag. Men det afskrækker ikke Elin. 

- Jeg kan ikke lade være. Jeg elsker at cykle, og jeg synes, at timerne på cyklen er fantastiske. Der er ikke nogen danske kvinder, der har stillet op som solorytter før, så muligheden for at blive første danske kvinde er en fantastisk chance for at få mange timer på cyklen og afprøve, om jeg kan, siger hun.

Sindssygt projekt

Da Elin Starup første gang hørte om løbet, var hendes reaktion ligesom alle andres.

- Jeg tænkte, at det var for vildt. Der ligger jo både bjerge og ørken i USA. Det er jo for sindssygt, at nogen kaster sig ud i det, siger hun. 

Elin Starup cykler til dagligt 90 kilometer til og fra arbejde.
Elin Starup cykler til dagligt 90 kilometer til og fra arbejde.
Foto: TV 2 Lorry

Men nu har hun fået blod på tanden. Elin Starup har før klaret en halv ironman, og hun cykler 90 kilometer til og fra arbejde hver dag. Men det er ikke nok kilometer i benene for jernkvinden.

- Jeg har aldrig gået efter de nemme løsninger. Jeg gør ting selv. Og sådan er det med rigtig mange ting. Jeg tror det bliver fantastisk. Jeg kommer til at lære mig selv rigtig godt at kende. Jeg kommer sikkert til at tude øjnene ud undervejs, men jeg tror, jeg kommer til at lære nogle ting, som jeg kan bruge på den anden side, siger hun. 

En mental kamp

Disse fødder skal trampe 5.000 kilometer på 13 dage på tværs af USA.
Disse fødder skal trampe 5.000 kilometer på 13 dage på tværs af USA.
Foto: TV 2 Lorry

Løbet kræver mental og fysisk styrke. TV 2 Lorry har spurgt cykeltræneren Rune Larsen om, hvad der skal til for at gennemføre. Og han kan afsløre, at det bliver en benhård mental kamp.

- Efter de første otte timer, så begynder man allerede at tænke på, hvorfor man overhovedet er med i det her. Og så bliver det også en kamp med kroppen. Man bliver træt af at sidde, og man bliver træt i musklerne, man bliver træt af solen, man bliver træt af mørket. Man bliver træt af det hele, når man er igang så lang tid, siger han. 

Rune Larsen råder Elin Starup til at forberede sig godt, inden hun tager afsted.

Rune Larsen råder Elin Starup til at planlægge turen godt.

-  Hun skal have en god plan for, hvordan hun skal køre, og hvordan hun skal indtage energi. Og så skal hun have nogle rigtig gode folk i følgevognen, for de bliver vigtige for hende til at holde humøret højt og motivere hende, siger han.

Men inden Elin Starup skal krydse USA, skal hun først bevise sit værd og kvalificere sig ved at cykle 1.600 kilometer i Danmark på fire dage. Derefter har hun et år til at træne sig op til løbet i USA.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere