Heidi skal cykle tværs over USA: "Er det glade vanvid"

Som en del af Team Valkyrie skal Heidi Kristoffersen køre tværs over USA på cykel. En stor udfordring, men for Heidi er løbet også dybt personligt.

Foto: Oliver Fjalland / TV 2 Lorry

I juni tager Heidi Kristoffersen på en cykeltur tværs over USA. I alt 5000 kilometer fra kyst til kyst skal tilbagelægges på ni døgn i "Race Across America", som af mange betegnes som verdens hårdeste cykelløb.

Heidi Kristoffersen skal dog ikke tage den lange cykeltur alene. Hun skal cykle med Team Valkyrie, der består af fire kvinder, og er det første danske kvindehold nogensinde til at tilmelde sig cykelløbet.

- 5000 kilometer på tværs af USA er det glade vanvid. Men hvis man nu gør det som et hold, så bliver det overkommeligt, siger Heidi Kristoffersen til TV 2 Lorry.

Team Valkyrie tager dog ikke kun den lange cykeltur på tværs af USA for sjov. De gør det for at skabe opmærksomhed omkring Børns Vilkår - og særligt piger, som har været udsat for overgreb, misbrug og omsorgssvigt. 

Det er nemlig ting, som Heidi Kristoffersen selv har haft helt inde på livet i sin barndom.

- Jeg er vokset op under nogle vilkår, hvor der var slagsmål, tæv og druk, og det har lært mig at bide sammen og fortsætte, når det gør ondt, siger hun.

Læs også Elin vil krydse USA på cykel som den første danske kvinde-solorytter

Race Across America:

- Løbet bliver kørt mellem d. 12. og 25. juni.
- Ruten starter fra Oceanside i Californien og slutter i Annapolis i staten Maryland.
- Der cykles gennem i alt 12 stater og på tværs af fire tidszoner.

I barndomshjemmet var Heidi Kristoffersen og hendes lillebror tit overladt til sig selv. Farens arbejde gjorde, at han rejste meget, og når han var væk, gik hendes mor på druk. 

- Og når han så var hjemme, så sloges de. Og nogle gange fik jeg også tæv, fordi jeg stillede mig imellem dem.

Heidi Kristoffersens lillebror tog sit eget liv da han var 25 år. Derfor har hun selv tit tænkt over, hvad der gjorde, at hun kunne holde til det, når hendes bror ikke kunne. Netop derfor er cykelløbet "Race Across America" også en dybt personlig oplevelse for hende.

- Der er nogle følelsesmæssige paralleller imellem min fortid og det at gennemføre det her løb. Det er noget med at kunne mærke livet. Lever jeg? Er jeg til stede? Det skal kunne mærkes. Og det skal ikke være nemt.

Du kan se hele Søndagsmagasinet om Team Valkyrie her:

12:48

Søndagsmagasin om Heidi Kristoffersen og Team Valkyrie.

Luk video

Læs også Frank cyklede på alle Amagers veje: Nu venter Storkøbenhavn

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik