20.000 bilister har dagligt siddet i kø - nu skal lyskryds mindske trængsel

Efter mange år med kilometerlange køer, kan bilisterne, der dagligt kører gennem Kregme, se frem til kortere bilkøer.

Rundkørslen i Kregme har igennem mange år været en tidsrøver for bilister hver eneste dag.

Men nu er der godt nyt til de mange bilister, som i myldretiden har siddet i kilometerlange køer.

Rundkørslen er nemlig blevet bygget om til et lysreguleret kryds, som skal sikre, at de op mod 20.000 daglige trafikanter kommer hurtigere gennem flaskehalsen i Kregme.

Det lysregulerede kryds er netop åbnet for bilisterne. Og det vakte glæde hos de trafikanter, som TV 2 Lorry har talt med.

- I går virkede det til, at alle køerne var væk. Så det var faktisk en fornøjelse at køre herned i går eftermiddags, lyder det fra Karsten Moldow. 

Også Henrik Ehlert er glad for det nye lyskryds, og udsigten til færre lange køer:

- Selvfølgelig er det bedre. Jeg var her i går, og der måtte jeg den anden vej, så det er bedre end det, der har været her i mellemtiden, det må jeg sige, siger han. 

Når krydset om nogle uger står helt færdigt vil grøntiderne automatisk blive forlænget ved meget trafik fra en bestemt retning, og det vil, ifølge Vejdirektoratet, øge fremkommeligheden gennem krydset.

Lang kamp for lyskryds

Tilbage i efteråret 2020 begyndte Vejdirektoratet ombygningen af det lysregulerede kryds.

 Det skete efter en årelang kamp, hvor både politikere og borgere har været godt trætte af de op mod 20 minutters kø.

En rapport slog tidligere fast, at trafikproblemerne kunne komme til livs, hvis rundkørslen blev udvidet for 27 millioner kroner eller ændret til et lyskryds for 22 millioner kroner.

- Det er klart, at når vi har kæmpet så lang tid for det, så er vi glade for, at der kommer en rapport, der fortæller det, som vi godt vidste: At det bare er at se og komme i gang med at bygge det, fordi det kan betale sig for samfundsøkonomien, sagde Halsnæs borgmester, Steffen Jensen (A), i den forbindelse til TV 2 Lorry. 

Allerede i starten af 2019 var der politisk flertal på Christiansborg til, at afsætte de godt 22 millioner kroner, ombygningen kostede, og det fik altså - halvandet år senere - Vejdirektoratet til at sætte arbejdet i gang.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik