Millioner til kaos-rundkørsel på plads

Folketingets Finansudvalg har torsdag afsat penge til at ombygge rundkørsel i Kregme til kryds. 

En hel del borgere i Halsnæs Kommune og omegn kan nu endelig se frem til mindre kø, bøvl og spildtid på deres vej til og fra arbejde.

Torsdag har Folketingets Finansudvalg afsat 22,7 millioner kroner til at ombygge den tungt belastede rundkørsel i Kregme ved Frederiksværk, hvor 20.000 bilister dagligt sidder i kø. Den skal fremover erstattes af et lyskryds.

Det fremgår af aktstykke 109, som alle Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten har tiltrådt.

Byggeriet vil efter planen allerede begynde i 2019, og det glæder borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen (A). 

- Det er fantastisk. Vi er meget glade for, at pengene nu er fundet. Det er et kæmpe knudepunkt, der nu bliver løst op, siger Steffen Jensen.

I marts måned fremlagde regeringen og Dansk Folkeparti en ny, stor infrastrukturaftale til over 100 milliarder kroner. I kataloget over projekter var netop en ombygning af rundkørslen i Kregme, der ifølge beregninger har en høj samfundsøkonomisk gevinst. Den såkaldte interne rente er på 80 procent. 

Rundkørslen i Kregme er for mange en tidsrøver hver eneste dag. Op mod 20 minutter kan man holde i kø - men en helt ny rapport slår nu fast, at prisen for at løse problemet er minimal i forhold til gevinsten. Så nu er det frem med pengene, lyder det fra både borgere og politikere.

Parterne kan ikke gennemføre aftalen på denne side af et valg, så de fire partier skal finde flertal for deres plan efter folketingsvalget. Men med det brede flertal bag beslutningen i Finansudvalget er ombygningen så godt som sikret. 

- Ligegyldigt hvordan valget ender, så er det meget sandsynligt, at det bliver en realitet, siger Steffen Jensen, der fortæller, at han har talt med flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer om sagen.

Steffen Jensen siger, at der i myldretiden kan strække sig en kø på op til seks kilometer som følge af den tilklumpede trafik omkring rundkørslen. Med ombygningen vil pendlere få mere tid til sig selv og deres familier, ligesom erhvervsdrivende kan spare tid og penge ved at komme hurtigere ind og ud af byen.

Enhedslisten er imod forslaget, fordi det ifølge partiet “ikke vil være gavnligt for trafiksikkerheden.” “Da Vejdirektoratet ikke umiddelbart kan afvise at antallet uheld med personskader og omkomne vil være uændret eller falde kan Enhedslisten ikke støtte projektet,” lyder det i en bemærkning til aktstykket. 

Hvad siger du til det, Steffen Jensen?

- Rapporten fra Vejdirektoratet siger ikke direkte, at der er større risiko for ulykker, så det er jeg ikke enig i. Området er heller ikke det mest befærdede for gående. Det er også et politisk standpunkt fra Enhedlisten, der generelt ikke er så meget for ny asfalt, siger han. 

TV 2 Lorry har sat fokus på den tid, vi spilder i trafikken. I temaet 'Mit liv i kø' kan du læse mere om spildtid i kø samt se, hvilken slags trafikant, du er. Se mere her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

40_percent

playKom med på tur i den selvkørende bus på DTU

Nye vejstriber

Stor ændring på vej på motorvejene

Fartgrænser

Nyt forslag: Kommuner skal selv kunne bestemme fartgrænser

uheld motorring 3 sløret

Kaos på motorvej: Væltet lastbil spærrede trafikken

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere