Nu sker det endelig: Ombygning af forhadt rundkørsel går i gang

Vejdirektoratet har godt nyt til køplagede bilister ved Frederiksværk - nu sløjfes rundkørslen i Kregme

En myldretidskø på seks kilometers længde er ikke usædvanlig ved rundkørslen i Kregme ved Frederiksværk, og den er derfor et hadeobjekt ford nordsjællandske bilister.

Allerede i starten af 2019 var der politisk flertal på Christiansborg til, at afsætte de godt 22 millioner kroner, ombygningen koster, og nu - halvandet år senere - går arbejdet i gang. Det oplyser Vejdiektoratet.

Ombygningen af rundkøslen er en større opgave, og Vejdirektoratet forklarer i en pressemeddelelse, at arbejdet derfor først forventes færdigt i løbet af februar næste år. Men herefter skulle køer på stedet blive minimeret markant.

- Med det nye kryds forventer vi at løse problematikken omkring rundkørslen. Men det kan godt være, man ikke kommer med over i første bølge, men så kommer man med i anden, siger projektleder Dorthe Hvid fra Vejdirektoratet til TV 2 Lorry.

Ombygges til flere spor

Krydset bygges, så den trafikerede Hillerødvej, der løber i nord/sydgående retning får to spor, hvor trafikken bevæger sig lige igennem kryset, og dertil kommer en venstre- og en højresvingsbane for de bilister, der skal ad Frederikssundsvej eller Kappelhøjvej. Disse baner får selvstændige lyssignaler, som reagerer, når der er bilister, der skal skal svinge fra Hillerødvej i Krydset.

Ombygningen får også konsekvenser for beboerne i området.

I bebyggelsen Gyden kommer man i dag ud på Hillerødvej, hvis man skal derfra i bil. Men efter ombygningen vil beboerne skulle køre ud på Frederikssundsvej. Det samme gælder udkørsel fra Kregme Kirkes P-plads, og begge dele bliver det første, maskinerne går i gang med at omlægge.

Entreprenøren er så småt gået i gang med projektet, Og Vejdirektoratet skriver, at de på forhånd beklager de gener, som lokale borgere kommer til at opleve i forbindelse med byggeriet.

Vi har flere gange fortalt om de køforhold, de daglige 20.000 bilister i rundkørslen giver. Indslaget her er fra 2017.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20060814-183343-4-1920x1280we

Nu skal Danmarks travleste togskinner skiftes

ic4.jpg

Nye DSB-tog annonceres: 100 elektriske togsæt er på vej

000_1vo0qs-1920x1265we

Ny og hemmelig knap skal gøre livet lettere for dårligt gående

motorvej

Jubel og vrede over motorveje: 'Vi har kæmpet i 60 år for det her'

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere