Fyret kommunaldirektør undskylder: "Jeg har begået personlige fejl"

Claus Thykjær er færdig som kommunaldirektør i Greve Kommune efter sager om personlige indkøb foretaget på kommunens kreditkort.

Byrådet i Greve Kommune besluttede mandag aften at indgå en fratrædelsesaftale med kommunaldirektør Claus Thykjær, fordi byrådet har mistet tilliden til ham i stillingen. 

quote Personligt synes jeg, at det er en høj pris, men det er nu engang risikoen ved at arbejde i et politisk styret system

Claus Thykjær, nu forhenværende kommunaldirektør i Greve Kommune

På Facebook skriver Claus Thykjær tirsdag morgen, at han har begået nogle personlige fejl, og at han ikke har slået hårdt nok ned på det rod, han selv har forårsaget, efter at have brugt kommunens kreditkort til private køb.

"Det betaler jeg nu prisen for. Personligt synes jeg, at det er en høj pris, men det er nu engang risikoen ved at arbejde i et politisk styret system.", skriver den nu forhenværende kommunaldirektør.

Byrådet besluttede mandag i sidste uge at indlede en sag, med henblik på at samarbejdet med kommunaldirektør Claus Thykjær skulle ophøre.

Ifølge DR skete det efter sager om private indkøb foretaget på Greve Kommunes kreditkort. Noget som Claus Thykjær ifølge DR har erkendt, og han skal efterfølgende have tilbagebetalt det private forbrug, som blandt andet skulle skyldes en forglemmelse, og at han forvekslede sit eget og kommunens kreditkort.

Greve Kommune skriver i en pressemeddelelse, at kommunaldirektørens transaktioner er blevet gennemgået, og fejlene er håndteret.

"Jeg er ked af, at jeg ikke kan fortsætte arbejdet i Greve Kommune, hvor vi har konsolideret økonomien, opbygget en solid kassebeholdning og samlet organisationen til at være effektiv og helhedsorienteret", skriver Claus Thykjær på Facebook.

Rørt til tårer

Greve Kommune skriver yderligere, at sagen giver anledning til at kigge på, om der skal ændres noget i kommunens økonominstruks. Til at vurdere dette sammen med kommunens Økonomiudvalg inviteres kommunens revision med.

Claus Thykjær er ked af, at han ikke længere skal arbejde sammen med borgmester Pernille Beckmann (V), som han mener at have haft et ligefremt og tillidsfuldt samarbejde med gennem alle sine år i Greve Kommune.

Til gengæld glæder han sig nu til, at skulle prøve noget nyt i sit arbejdsliv, også selv om det sker på en uønsket baggrund.

"Jeg har flere gange været rørt til tårer, og har været utroligt glad over alle de mange fantastiske mennesker, der de sidste par uger har støttet mig og bekræftet mig i, hvem jeg er som person, og hvordan jeg er som leder. Tak!," lyder det på Facebook fra Claus Thykjær, der i samme skrivelse pointerer, at han ikke vil uddybe yderligere.

Claus Thykjær har siddet som kommunaldirektør i Greve Kommune siden marts 2016, og han har tidligere været ansat som kommunaldirektør eller vicekommunaldirektør i henholdsvis Guldborgsund Kommune, Gribskov Kommune og daværende Helsinge Kommune.

Hvad er en kommunaldirektør?

  • Kommunaldirektøren har på borgmesterens vegne det daglige ansvar for en kommunes administration.


  • Det er altså kommunens øverst ansatte embedsmand, der driver parløb med den siddende borgmester.


  • Kommunaldirektøren er på borgmesterens vegne øverste ansvarlige for personaleforhold, administrationens indretning, sagernes ekspedition og lignende.


  • Kommunaldirektøren er normalt sekretær for kommunalbestyrelsen ved dens møder.


Kan koste kommunen millioner

Den mulige fyring af Greves kommunaldirektør kan risikere at blive en bekostelig affære for kommunen.

Som TV 2 Lorry tidligere har afdækket, så har flere kommunaldirektører i hovedstadsområdet scoret millionbeløb på deres aftrædelser.

Da Vallensbæks kommunalpolitikere i 2018 valgte at fritstille kommunaldirektøren Lars Hansen med øjeblikkelig virkning efter fem år i chefstillingen, stod han til at modtage 2,8 millioner i fratrædelsesgodtgørelse.

Et beløb, der omfattede løn i opsigelsesperioden, fratrædelsesgodtgørelse, pension og feriepenge.

Samme gjaldt, da Halsnæs Kommune i 2014 besluttede at give den daværende direktør Svend-Erik Nielsen 2,7 millioner kroner for at gå.

Og så var der fyringen af Gribskovs tidligere kommunaldirektør og forvaltningsdirektør, der i 2018 stod til at modtage henholdsvis 3,6 millioner og 1,5 millioner.

De høje fratrædelsesgodtgørelser kan skyldes, at overenskomsten mellem Djøf, der repræsenterer kommunernes topchefer, og Kommunernes Landsforening, KL, giver gunstige betingelser for direktører ved afskedigelser.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik