Børnehus blev lukket: Nu skal borgmester granskes af myndighed

To byrådspolitikere fra Greve klager nu til Ankestyrelsen over borgmesterens håndtering af sagen om lukningen af Børnehus Syd.

To lokale politikere i Greve klager nu til Ankestyrelsen over borgmester Pernille Beckmanns (V) håndtering af sagen om lukningen af Børnehuset Syd.  

Den konservative Brigitte Klintskov Jerkel og Mehmet Zeki Dogru fra Enhedslisten mener nemlig, at det var en fejl, at afgørelsen om at lukke Børnehuset Syd blev truffet på et lukket punkt på dagsordenen i Greve Byråd i december sidste år.

- Jeg har svært ved at forstå, at den sag skulle være på en lukket dagsorden, fordi det hele blev jo sådan set offentliggjort bagefter. Og fordi, at det har været på en lukket dagsorden, så er der ikke nogen i offentligheden, der overhovedet har kunnet forholde sig til, at der var en drastisk beslutning på vej om lukning af en daginstitution, siger Brigitte Klintskov Jerkel til TV 2 Lorry.

Borgmester tager hensyn til børn

Pernille Beckmann mener derimod, at det har været nødvendigt at holde sagen lukket: 

- Når man lukker en institution og man går ud offentligt, så bliver det også til en diskussion blandt borgerne på godt og på ondt. I det her tilfælde, der har hensynet til børnene altså vejet tungest.

Men er det dårligt for børnene, at offentligheden ved noget om det?

- Det er ikke dårligt for børnene og offentligheden skal også vide alt, hvad vi kan fortælle den. Men når børnenes trivsel er truet, så har vi altså et særligt ansvar for at træffe nogle beslutninger, siger borgmester Pernille Beckmann.

Milliontilskud

Børnehuset Syd i Gersagerparken har 40 tosprogede børn med særlige behov og har haft så store udfordringer med børnegruppen, at de for to år siden sammen med det nærliggende Børnehuset Nova fik seks millioner kroner fra Børne- og Socialministeriet.

Pengene kom fra en national pulje, som blev oprettet til at styrke den pædagogiske indsats i institutioner med mange udsatte børn.

Efterfølgende satte ledelsen en række tiltag i gang for øge børnenes trivsel.

Men i december 2019 blev et flertal i Greve Byråd enige om, at situationen i institutionen ikke var forbedret, og at den derfor vil blive lukket. 

Kritiserer omfang af oplysninger

Den nye klage til Ankestyrelsen fra de to byrådspolitikere kritiserer også det omfang af oplysninger, som var til rådighed for byrådspolitikerne forud for byrådsmødet den 16. december 2019, hvor politikerne skulle tage stilling til sagen:   

- Vi bad om nogle notater og nogle bilag for at få sagen mere oplyst til byrådsmødet, og det kunne vi ikke få. Nu viser det sig efterfølgende, at de notater har ligget i forvaltningen siden november måned. Så kan jeg ikke forstå, at man tilbageholder dem for nogle byrådsmedlemmer, når vi rent faktisk beder om at få de notater, siger Brigitte Klintskov Jerkel.

Muligt tillidsproblem

Borgmesteren mener ikke, at processen i sagen fejler noget. Men klagen til Ankestyrelsen afspejler muligvis et tillidsproblem i byrådet, siger hun.

- Hvis der sidder nogle byrådsmedlemmer, som føler sig tilsidesat i beslutningsprocessen, så har vi jo en tillids-dagsorden, vi skal arbejde med, siger borgmester Pernille Beckmann.

Nu afventer begge parter Ankestyrelsens afgørelse.

Efter planen lukker institutionen senest den 1. oktober i år.

Inden da skal 40 vuggestue- og børnehavebørn placeres i andre institutioner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

springvand solrød

playNyt springvand fik kommunes regning til at eksplodere: Tvist stadig ikke løst efter et år

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere