Efter mangel: Lokal virksomhed laver 12.000 komplette visirer dagligt

Glostrup Kommune manglede visirer til deres sundhedsfaglige personale. Nu er den lokale virksomhed Stykka kommet dem til undsætning. Og det har skabt international interesse.

Der er mangel på værnemidler, der skal være med til at beskytte medarbejdere på sygehuse og ældrecentre mod covid-19.

Det har Glostrup Kommune måtte sande. 

Derfor begyndte de at 3D-printe de manglende visirer. Men da man ikke kan 3D printe den gennemsigtige front på visirerne, måtte Glostrup Kommune række ud efter hjælp andetsteds. 

Glostrup Kommune kontaktede derfor det lokale firma Stykka, som er specialiseret i laserudskæringer. Og det har i den grad givet pote. 

12.000 visirer i døgnet

Folkene bag Stykka kom med en alternativ løsning på problemet. I samarbejde med arkitekten Slaatto fandt de en måde at producere komplette visirer og ikke blot den manglende front-del. 

Lige nu kan Stykka producere 12.000 visirer om dagen. Og selvom det er langt flere, end hvad Glostrup Kommune har brug for, så lader de virksomheden producere på livet løs.

Visirerne vil nemlig indgå i det fælleskommunale indkøb af værnemidler, skriver Glostrup Kommune i en pressemeddelelse. 

Stykkas arbejde er da heller ikke gået Glostrups borgmester John Engelhardts næse forbi. I pressemeddelelsen udtaler han:

- Jeg synes ganske enkelt, det er fantastisk, som Stykka har trådt til og kastet deres viden og kapacitet med ind i vores fælles kamp mod coronavirus. På den måde løser de en del af udfordringen med at skaffe værnemidler nok - ikke bare her hos os i Glostrup - men i hele landet. Det er stærkt gået.

International efterspørgsel

Udover den imponerende mængde af daglig producerede visirer er det også lykkedes folkene bag Stykka at gøre visirerne vaskbare. Det gør det muligt at genanvende det enkelte visir, hvilket normalt ikke er tilfældet. 

Selvom Stykka gør et stort stykke arbejde i kampen mod covid-19, så tjener de ikke på deres visirer. Men det er ikke det, der betyder noget for Jarl Engelbrecht Vindnæs, der er stifter af Stykka.

- Vi er stolte af at kunne hjælpe, og vi har gjort vores bedste for at skabe et produkt, der er enkelt, billigt og hurtigt at producere, og som kan laves af flere forskellige plastmaterialer.  

I pressemeddelelsen oplyser Jarl Engelbrecht Vindnæs, at der lige nu er international efterspørgsel på virksomhedens visirer.

De har blandt andet fået en efterspørgsel på 100.000 visirer fra Nicaragua.

Efterspørgslen har været med til, at virksomheden har besluttet at lægge deres design ud på nettet, så producenter verden over kan benytte det til at hjælpe de lokale myndigheder. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

coronapics

Et år med corona: Her er billederne, du aldrig glemmer

Coronavaccine

OVERBLIK: Se, hvornår du kan få vaccinen

Anmærkning 2021-03-05 120805

playFremtidsforsker om tiden efter corona: Kram erstatter håndtryk

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

Glostrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere