Finder nye insektarter i særlige naturområder: ”Helt utrolig glædelig opdagelse”

Tre nye insekt-arter er blevet registreret i Gladsaxe Kommunes særlige områder, hvor der aktivt arbejdes på at fremme biodiversiteten.

Gladsaxe Kommune har fået nye indbyggere.

Den hvepselignede sommerfugl Snyltehveps-glassværmer, humlefluen (med det ganske kontroversielle navn) Villa hottentotta og den grønne våbenflue Oxycera trilineata er for første gang blevet registreret i kommunen lige nord for København.

Og hvad endnu mere opløftende er, så har biologerne registreret de tre nye insektarter i områder, hvor man har gjort en særlig indsats for netop at tiltrække nye arter og skabe mere biodiversitet.

Insekterne er registreret i arealer, som er en del af Gladsaxes biodiversitetsfremmende projekt, Vild med vilje. Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

- Det er en helt utrolig glædelig opdagelse og et første tegn på, at vi er ved at skabe en øget biodiversitet og bedre levesteder for planter og insekter i Gladsaxe som en del af vores indsats Vild med vilje, siger naturmedarbejder Anders Adams og fortsætter:

- Alle tre insekter er ret usædvanlige arter, som ikke tidligere er registreret i Gladsaxe, så vi er selvsagt meget begejstrede.

Den hvepselignende sommerfugl Snyltehveps-glassværmeren.
Den hvepselignende sommerfugl Snyltehveps-glassværmeren.
Foto: Gladsaxe Kommune / Vild med Vilje

Skal gøre op med det velplejede

To af de tre insekter er fundet i det grønne område Kong Hans Have nær Buddinge Station.

Her fandt biologer den hvepselignende sommerfugl Snyltehveps-glassværmeren, som ifølge kommunen har gennemsigtige vinger og har ’klædt sig ud som en hveps’ for at skræmme rovdyr og dermed undgå at blive spist.

Samme sted blev den pelsede humleflue Villa hottentotta også fundet.

Det tredje fund, den grønne våbenflue Oxycera trilineata, blev registret på engen ved Høje Gladsaxe Parken.

Den pelsede humleflue Villa hottentotta.
Den pelsede humleflue Villa hottentotta.
Foto: Gladsaxe Kommune / Vild med Vilje

De to grønne områder er en del i alt ti steder, som kommunen i foråret har udpeget til helt eller delvist at vokse vildt for at skabe gode levesteder for dyr og planter og forhåbentlig tilbyde borgere en mere mangfoldig og rig naturoplevelse

- Det betyder, at vi skal gøre op med alt det velplejede og blive bedre til at lade naturen gå sin gang. Det passer rigtig godt sammen med vores ambition om at efterleve FN’s verdensmål om at være en grøn, levende og klimavenlig by, har borgmester Trine Græse (S) tidligere udtalt.

Den grønne våbenflue Oxycera trilineata.
Den grønne våbenflue Oxycera trilineata.
Foto: Gladsaxe Kommune / Vild med Vilje

En del af FN’s verdensmål

Projektet, som altså er navngivet Vild med vilje, er en del af Gladsaxe Kommunes indsats for at leve op til FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, der blandt andet har et punkt om at stoppe tab af biodiversitet og et punkt omhandlende bæredygtige byer og lokalsamfund.

- Ved at ændre driften og for eksempel kun klippe vegetationen 1-2 gange om året, får arealerne lov til at blomstre og vokse mere vildt. Det er til gavn for en masse dyr, blandt andet de tre insekter, der nu kvitterer for indsatsen, siger naturmedarbejder Anders Adams.

De ti områder, der indtil videre er en del af projektet, er Kong Hans Have, Høje Gladsaxe Park, Rådhusparken, Wergelandsparken, Søborg Park Allé, to områder ved Aldershvile Slotspark, Søborg Torv, Bagsværd Søpark og Bagsværd Vej ud for Møllegården.

Ifølge kommunen er det planen, at flere grønne områder i Gladsaxe skal inddrages til at vokse vildt i løbet af de kommende fire år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik