Bager har mistet hver anden kunde efter sur smiley - så blev der uddelt gratis kager

Bageri forsøger at genvinde kundernes tillid, efter det tidligere på foråret blev politianmeldt af Fødevarestyrelsen for rengøring.

En sur smiley kan få store konsekvenser, hvis man driver en fødevarevirksomhed.

Det har Bagsværd Bageri måttet sande, efter Fødevarestyrelsen tilbage i marts måned konstaterede, at bageriet ikke havde gjort ordentligt rent.

Da det ikke var første gang, at bageriet brød fødevareloven, blev det desuden politianmeldt.

Bagsværd Bageri har siden hen rettet op på forholdene, hvilket har ført til, at Fødevarestyrelsen ved et efterfølgende kontrolbesøg har givet bageriet en glad smiley.

- Det er vi meget taknemmelige for, men det har desværre ikke været nok til at få kunderne til at vende tilbage, siger Vivi Grandal, der er souschef hos Bagsværd Bageri, til TV 2 Lorry

Hun fortæller, at bageriet er gået mere end halvtreds procent ned i omsætning i løbet af foråret. 

Derfor forsøger Bagsværd Bageri nu at vinde kunderne tilbage.

Har taget skeen i den anden hånd

Blandt andet lavede bageriets ejer Zakariyya Ali Assad Saleh i sidste weekend et stort tagselvbord med en masse gratis kager ude foran bagerforretningen.

- Der kom en del kunder forbi og fik gratis kage og kaffe. Flere af dem vidste godt nok ikke, at vi havde fået en sur smiley, men det fortalte vi dem så om, siger Vivi Grandal.

Hun fortæller, at det særligt er på de sociale medier, at kritikken har været hård. Blandt andet har flere i den lokale bygruppe på Facebook delt og kommenteret en artikel fra TV 2 Lorry, der omtaler Fødevarestyrelsens uhumske fund i bageriet.

- Vi vil gerne beklage over for alle vores kunder i Bagsværd, at vi slækkede på rengøringen. Vi har lært meget af kritikken og vil gøre alt, hvad vi kan, for, det ikke gentager sig, siger Vivi Grandal.

Hun forklarer, at den dårlige rengøring i bageriet skyldtes, at bageriejer Zakariyya Ali Assad Saleh gennem længere tid havde brugt alle sine kræfter på sit nye bageri, Ørnebageriet, på Frederikssundsvej i Københavns Nordvestkvarter.

- Jeg plejer at sige det sådan, at når man skifter sin kone ud med en ny, så bliver der slækket på den gamle. Det var desværre det, der skete i Zakariyyas tilfælde, og det har han nu lært af, siger Vivi Grandal.