Kendt madimperium rykker ind i Frederiksberg Have

Meyers åbner traktørsted i den historiske Fasangården.

Fasangården i Frederiksberg Have har været igennem en stor renovering. Foto: Slots- og Kulturstyrelsen

Efter tre år hvor Slots- og Kulturstyrelsen har restaureret det gamle fasaneri og embedsbolig Fasangården i Frederiksberg Have, kan styrelsen nu afsløre, hvem der skal drive stedet videre som spisested.

Valget er faldet på Meyers, der har årtiers erfaring med restaurantvirksomhed.

Det skriver Slots- og Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Læs også Nu må du ikke længere fodre dyrene i to store parker

Fasangården skal fungere som et såkaldt traktørsted, der oftest er kendtegnet ved en mindre restaurant, der ofte ligger ved et udflugtssted.

Det er fuldstændig fantastisk, at vi nu får mulighed for at åbne et traktørsted i en af de haver, jeg elsker allermest.

Claus Meyer, grundlægger af Meyers

- Det er fuldstændig fantastisk, at vi nu får mulighed for at åbne et traktørsted i en af de haver, jeg elsker allermest. Vi glæder os til at skabe et kulturmiljø i fuldstændigt enestående, grønne og kulturelle rammer med fællesspisning, torvedage og dyrkning af urter og grøntsager, siger Claus Meyer, grundlægger af Meyers, i pressemeddelelsen.

Siden Christian d. 5. i 1682 fik opført det kongelige fasaneri og bolig for kongens fasanmester, har Fasangården haft hjemme i Frederiksberg Have.

Læs også Myndigheder stopper for motionsløb i Frederiksberg Have

I årenes løb har den fornemme embedsbolig, der blev opført i sin nuværende form i 1828, været bolig for blandt andre den daværende Kronprins Frederiks kabinetssekretær, Peter Carl Jessen, sommerbolig for digteren Adam Oehlenschläger og æresbolig for fysikeren H. C. Ørsted. Nu går stafetten altså videre til Meyers.

- Vi er umådeligt stolte og ydmyge over, at vi nu får mulighed for at bringe nyt liv til en ikonisk destination på Frederiksberg. Det er en romantisk og klassicistisk højborg, som tigger om en genopdyrkning af periodens dyder: Kærlighed, natur, begejstring, god mad og en generel appetit på livet, siger Claus Meyer.

Knoklet i årevis

For Slots- og Kulturstyrelsen har det været vigtigt at finde en forpagter, der har lysten og evnerne til at fortolke stedets historie på en tidssvarende måde, som binder historien sammen med nutiden og skaber gode oplevelser for alle.

Læs også Berømt værtshus truet af lukning - men så fik bartender en vaks idé

- Vi har knoklet i årevis for at få Fasangården til at stråle igen, og der er ikke det gulvbræt, spær, tapet eller mursten, som ikke har været under kærlig behandling. Det har været en kæmpe opgave, og vi skylder håndværkerne en stor tak for det flotte arbejde.

- Prikken over i'et er, at Meyers har sagt ja til at drive et traktørsted i Fasangårdens smukke rum med fokus på gode madoplevelser og aktiviteter, som skaber liv og åbner stedet for offentligheden, så alle kan få adgang til den helt særlige historie, der knytter sig til stedet, siger Gerti Axelsen, vicedirektør i Slot-og Kulturstyrelsen

Læs også Claus Meyer og Løgismose bliver britisk

Slots- og Kulturstyrelsen arbejder på vegne af Meyers desuden på at indhente tilladelse til at drive et lille boutiquehotel med et par værelser i Fasangården.

Meyers samarbejder i forvejen om restaurantdrift med toneangivende, danske kulturinstitutioner som Det Kongelige Teater, Folketinget og Det Danske Filminstitut. 

Fasangården - fakta og årstal

Fasangården blev opført til opdræt af fasaner til de kongelige jagter under Christian d. 5. i 1682. Den nuværende bygning er fra 1828 og er tegnet af arkitekt Jørgen Hansen Kock, som istandsatte Kronprinsens Palæ på Amalienborg i samme periode.
 

Fra 1842 til 1850 fungerede Fasangården som sommerbolig for dramatikeren, digteren og forfatteren Adam Oehlenschläger. Senere fik også videnskabsmanden Hans Christian Ørsted tilbudt Fasangården som æresbolig. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik