Claus Meyer og Løgismose bliver britisk

Den britiske kapitalfond IK Investment Partners har købt gourmetfirmaerne Løgismose og Meyer.

De danske gourmetvirksomheder Meyer og Løgismose er torsdag blevet købt af den britiske kapitalfond IK Investment Partners. Det erfarer Finans baseret på en række kilder med indgående kendskab til forhandlingerne.

Prisen lyder ifølge Finans på 800 millioner kroner for de to danske gourmetikoner, der har været tydelige profiler i dansk gastronomi.

Salget indebærer, at Claus Meyer og familien Grønlykke, der står bag Løgismose, bruger 30 procent af deres fortjeneste ved salget til at investere i det nye selskab.

Det betyder, at Claus Meyer og familien Grønlykke hver især kan høste en gevinst på omkring 280 millioner kroner.

Løgismose har gennem tiden udviklet sig fra at være en lille importør af franske vine til at drive blandt andet Restaurant Kong Hans, Falsled Kro og Løgismose Mejeri, ud over det der i dag hedder Løgismose Gourmet import.

Claus Meyer er ejer og medejer af en række virksomheder, blandt andet Meyers Køkken, Meyers Deli, Meyers Bageri, Meyer Kantine og Meyerfood.

Kapitalfonden IK Investment Partners er en kapitalfond med hovedsæde i London og Jersey, mens de har underafdelinger Hamburg, Paris og Stockholm.

Den britiske kapitalfond har blandt andet danske Danske Vækstkapital som investor i den fond, der nu overtager de to virksomheder. Danske Vækstkapital skulle have investeret 300 millioner i fonden, der skulle have tilsagn for i alt 10 milliarder kroner.

Netmediet Finans meldte i sidste uge, at en handel var på vej, og dengang sagde en "kilde med nært kendskab til processen", at de to madforetagender har en stor fælles interessesflade.

- Der er masser af synergier i de to selskaber, og de har hver især store individuelle kompetencer, som de kan trække på.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Nyhavn corona

Dystre sommerudsigter for Københavns turisme - antallet af hotelbookninger helt i bund

Sebastian Eskerod

Coronapas frustrerer frisør - har tabt 11.000 kroner i indtjening siden genåbning

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

20200523-121142-L-1920x1280we

Udsigt til sommerpakke vækker glæde hos Zoo-direktør: “Jeg er meget, meget forventningsfuld”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere