Massiv opbakning til indsamling for berømt værtshus

Coronakrisen har ramt Frederiksberg-værtshuset Alléenberg hårdt, men en bartender vil redde stedet med stort lotteri.

I halvanden måneds tid har der været hermetisk lukket for fadølshanerne på landets værtshuse, og det har presset et af hovedstadsområdets mest legendariske af slagsen på eksistensen.

Siden 1924 har Alléenberg været ramme om utallige festlige aftener og nætter på Allégade på Frederiksberg med berømte skuespillere som Dirch Passer, Preben Kaas og Jørgen Ryg blandt stamgæsterne i løbet af årene.

Men på trods af økonomiske hjælpepakker medfører regeringens tvangslukning under coronaudbruddet fortsat en dundrende underskudsforretning for værtshuset, der især er kendt for fællessang ved klaveret og de sene åbningstider helt til klokken fem fra tirsdag til lørdag.

quote Pengene fosser ud, og jeg frygter for, det kan gå hen og blive grimt

Marianne Ørnebjerg, bartender på Alléenberg

Det har fået en af Alléenbergs faste bartendere, Marianne Ørnebjerg, til at iværksætte en redningsplan, der skal sikre stedet mod konkurs. Hun har startet en såkaldt crowdfunding, hvor man på nettet kan støtte værtshuset økonomisk med et valgfrit beløb.

- Pengene fosser ud, og jeg frygter for, det kan gå hen og blive grimt. For vi ved ikke, hvornår vi får lov at åbne op igen, og hvilke restriktioner der bliver til den tid. Derudover er Alléenberg en sand kulturperle. Der er plads til alle, og det ender nærmest altid med, at folk står i en stor halvcirkel og synger med på sange, man kender og skaber en helt særlig atmosfære, siger Marianne Ørnebjerg, der med indsamlingen også ønsker at holde hånden under ejeren Kirsten Salskov, der foreløbig har insisteret på at undgå fyringer.

- Jeg synes, det er så uselvisk, at hun beholder sine ansatte velvidende, at hun ikke aner, hvordan morgendagen ser ud. Der viser hun sig bare som den chef, man ville ønske, at alle var. For guderne skal vide, at hun må sidde med masser af nervøsitet over situationen, lyder det fra bartenderen.

Målsætning på en kvart million

Ved at støtte Alléenberg gennem den online indsamling, kan man samtidig købe lodder i lotteriet, hvor der er alt fra en koncert med værtshusets husorkester til en bytur med fri bar på højkant.

Man kan også købe en Alléenberg-plakat, og har man de helt store spenderbukser på, kan man for donationer på 9.500 kroner eller derover, få sit navn på de øl, der langes over bardisken.

quote Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, det ville gå så hurtigt

Marianne Ørnebjerg, bartender på Alléenberg

Indsamlingen har løbet i en uge, og i skrivende stund har 225 mennesker ydet et bidrag, så indsamlingen har rundet 43.000 kroner.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, det ville gå så hurtigt. Jeg var helt oppe at køre, da den første 1000-kroneseddel kom ind samme aften. Næste dag da jeg stod op, havde vi næsten rundet 10.000. Folk er så søde til både at støtte og bidrage med præmier. Det giver en følelse af, at det kan lade sig gøre at ramme målet, siger Marianne Ørnebjerg.

Personalet på Alléenberg har udnyttet nedlukningen til at give værtshuset en grundig hovedrengøring.
Personalet på Alléenberg har udnyttet nedlukningen til at give værtshuset en grundig hovedrengøring.
Foto: Privatfoto

Målsætningen er at nå op på en kvart million i indsamlingen, der løber 34 dage endnu. De penge vil ifølge Marianne Ørnebjerg være nok til at polstre værtshuset, der har kælenavnet Psykopaten, mod den truende lukning.

- Vi har regnet på, hvad der er af udgifter til lønninger og husleje, og hvad vi frygter at miste. Hvis vi skulle ende med at samle for meget ind, er jeg ikke i tvivl om, at vi holder et brag af en genåbningsfest for alle, der har støttet.

Selvom Alléenberg snart har udsigt til 100 års fødselsdag i de nuværende rammer, der nærmest ligner sig selv fra 1924, åbnede stedet oprindeligt helt tilbage i slutningen af 1790’erne på Frederiksberg Allé.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

20210114-132749-L-1920x1280we

Beredskabet indsættes på Vestegnen: Skal hjælpe med corona-testning

20160205-173113-4-1000x667we.jpg

Genåbning kan give mange lokale nedlukninger: Borgmestre vil have forbedringer i udskældt model

Gefion Gymnasium

Politikere ærgrer sig over nedlukning af skoler efter lav smitte: "Det er tosset"

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere