Stort boligområde på vej på grænsen mellem to kommuner

Der skal både bygges etageboliger og rækkehuse.

01:00

Området ligger nord for Banemarksvej og strækker sig altså både ind i Brøndby og Glostrup Kommuner.

Ældre erhvervsbygninger på grænsen mellem Brøndby og Glostrup Kommuner bliver nu erstattet med boliger. 

Politikerne i kommunerne har således vedtaget lokalplaner og givet grønt lys til, at der kan blive bygget omkring 530 boliger på området, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby Kommune, Vagn Kjær-Hansen (SF). 

Læs også Budgetforlig i Brøndby sikrer millioner til nyt klubhus og børneindsats

- Vi får nogle flere lejligheder, ejerlejligheder og andelsboliger. Og det har vi ikke særligt meget af i Brøndby, så det, synes vi, er en god idé, siger udvalgsformanden. 

Området ligger nord for Banemarksvej og strækker sig altså både ind i Brøndby og Glostrup Kommuner. Cirka 200 af boligerne vil ligge i Brøndby Kommune.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Sådan skal det nye kvarter se ud. Foto: Brøndby Kommune

Bekymring for øget trafik

Planen er, at etablere etage- og rækkehusboliger i to til seks etager. De fleste vil være etageboliger, mens 50 vil være rækkehuse. 

- Vi har ladet bebyggelsen være lavest her i Brøndby - det er mest over for villakvarteret. Tættere på banen får det lov til at vokse lidt i højden. 

Under de forudgående høringer og på et borgermøde, udtrykte borgere primært bekymringer om øget trafik, antallet af parkeringspladser og udformningen af de nye boliger, skriver Brøndby Kommune i en pressemeddelelse. 

Læs også Boligselskaber slår alarm: Brøndby flyder med lattergaspatroner

Men den nye lokalplan tager hensyn til de eksisterende boliger i Vesterled "med en udformning af byggeriet, der skal mindske eventuelle indbliksgener", oplyser Vagn Kjær-Hansen i pressemeddelelsen. 

- Det er helt naturligt, at mange i villakvarteret overfor har ønsket villaer og rækkehuse på grunden. I kommunalbestyrelsen har vi sagt ja til etageboliger, fordi vi gerne vil af med det gamle erhvervsområde. Vi ønsker blandede boligområder, og miljømæssigt giver det god mening at bygge tættere i nærheden af stationen. Samtidig kan boligblokkene langs banen virke som en støjskærm, siger Vagn Kjær-Hansen. 

Læs også Kæmpe spejle sat op på Brøndby Stadion: Tester ny dansk opfindelse

Det er endnu uvist, hvornår investorene vil begynde byggeriet.

- Jeg håber da, de går i gang senere i år, og så kan boligerne stå færdige i 2021 eller 2022, siger Vagn Kjær-Hansen.- 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik