Budgetforlig i Brøndby sikrer millioner til nyt klubhus og børneindsats

Det er en samlet kommunalbestyrelse, der har indgået aftale om Brøndby Kommunes budget for 2020-2023.

Samtlige partier i kommunalbestyrelsen kunne blive enige budgettet. Foto: Brøndby Kommune

Tirsdag eftermiddag faldt der en aftale på plads for budgettet i Brøndby Kommune de næste fire år. Det fremgår på kommunens hjemmeside.

Aftalen blev indgået i et bredt forlig med opbakning fra en samlet kommunalbestyrelse, der tæller Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre.

Læs også Bredt budgetforlig: Lejres politikere vil bruge flere penge på anlægsopgaver, men det vil forringe servicen

Ifølge forligspartierne er det et budget, som sikrer balance i en tid med stigende udgifter til ældre og til det sociale område, men hvor der samtidig er plads til udvikling og nye investeringer.

- Jeg er meget tilfreds med, at et bredt flertal står sammen om det nye budget. Jeg er også meget tilfreds med, at vi i år har haft plads til at styrke velfærden i Brøndby, siger borgmester Kent Magelund (Soc. dem.).

Det gælder blandt andet ældreområdet, hvor man er blevet enige om fortsat at bruge de midler, som Brøndby fik med den såkaldte værdighedsmilliard.

Nedslagspunkter i budgettet

  • 11 mio. kr. over fire år til at styrke tidlig indsats for børn
  • Anlægsbudget på 114 mio. kr. i 2020 - blandt andet til nyt plejecenter i Vesterled
  • 2 mio. kr. i 2020 og 5 mio. kr. i overslagsårene til byudvikling af Brøndby Strand
  • 61,5 mio. kr. til nyt klubhus til Brøndby IF

Penge til en god start på livet

Men det er især den tidlige indsats for børn, som har ligget næsten samtlige partier meget på sinde. Her er derfor afsat en pulje på i alt 11 millioner kroner over fire år til en styrket indsats.

Læs også Begejstring over bredt budgetforlig i Hvidovre

Midlerne vil blive udmøntet i 2020, når forvaltningen har lavet et oplæg til, hvordan den tidlige indsats bedst styrkes, og partierne har haft mulighed for at drøfte, hvordan midlerne skal prioriteres.

Særlige fokusområder er dog overvægtige børn og skoleelever, der har særlige behov.

- Vi ønsker, at børn og unge får et godt skole- og uddannelsesforløb. Og en god skolestart er med til at bygge et godt fundament og en god start på de mange år, de unge skal bruge på skolebænken, siger Said Mo El Idrissi (R).

Hans kollega fra Venstre bakker op.

- Fokus på den tidlige indsats er vigtig, fordi vi sætter indsatser ind over for børn og deres familier, der ser ud til at få en svær start på livet, siger Mette Engelbrecht (V).

Sportskommune

Der er dog også blevet plads til investeringer, der støtter det lokale idrætsliv, da man i Brøndby opfatter sig selv som en sportskommune. Det betyder blandt andet at der over de næste to år er afsat 61,5 millioner kroner til byggeriet af et nyt klubhus til Brøndby IF som efter planen skal stå færdigt i 2021.

Læs også Brøndby-stjerner uddeler 700 signerede fodbolde på skoler

Samtidig er der afsat næsten 10 millioner kroner til etableringen af to nye kunstgræsbaner ved Brøndby Stadion på de nuværende bane 6 og 7.

I budgettet er der ligledes afsat midler til, at Brøndby i 2021 kan tilslutte sig et samarbejde med Dansk Idrætsforbund og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger om ”Bevæg dig for livet”, der handler om at få flere til at bevæge sig.

Læs hele budgetforliget i linket her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik