Her er de blandt de bedste i Danmark til at skodde smøgerne

En målrettet indsats giver pote – og nu er Stevns Kommune blandt de bedste i landet til at få borgerne til at stoppe med at ryge.

På rådhuset i Stevns Kommune er smilet måske lidt større, end det plejer at være.

Hos korpset af rygestoprådgivere bliver der hvert fald helt sikkert jublet.

En ny årsrapport fra Rygestopbasen viser nemlig, at kommunen er blandt de allerbedste i landet til at få borgerne til at stoppe med at ryge.

I rapporten står det klart, at kommunen lever op til samtlige af Rygestopbasens kvalitetsmål, hvilket betyder, at over halvdelen af deltagerne ved de kommunale rygestopkurser også er røgfri seks måneder efter kurset.

quote Det er skønt, når det lykkes, og det glæder mig at se, at det vi gør, det nytter

Martin Iversen, rygestoprådgiver i Stevns Kommune

- Det er skønt, når det lykkes, og det glæder mig at se, at det vi gør, det nytter, siger Martin Iversen, der er rygestoprådgiver i Stevns Kommune.

Han har arbejdet med rygestop de seneste 10 år, og han glæder sig over, at rådgivernes arbejde rent faktisk bærer frugt.

Martin Iversen underviser i rygestopkurser hos Stevns Kommune
Martin Iversen underviser i rygestopkurser hos Stevns Kommune
Foto: Stevns Kommune

- Det vigtigste på kurset er deltagerne, den viden de deler, og den måde de bakker hinanden op på. Jeg er som rygestoprådgiver med til at skabe rammen for holdet, og bruger min viden til at vejlede i, hvordan man bedst bliver røgfri - herunder vejledning i korrekt brug af nikotinerstatning. Rådgivning og brug af nikotinerstatning øger chancerne fem gange for at bliver røgfri sammenlignet med en 'kold tyrker’, siger Martin Iversen i en pressemeddelelse.

Om Rygestopbasen

Stor succes efter målrettet og årelang indsats

Stevns Kommune har de seneste år haft en målrettet indsats, som skulle sikre sundhedstilbud af høj kvalitet til borgerne.

Desuden arbejder kommunen systematisk med dokumentation af indsatserne for at måle effekten.

- Jeg er utrolig godt tilfreds med de resultater, vi har opnået. Vi har arbejdet målrettet på at opfylde Rygestopbasens fem kvalitetsmål, og det er lykkes nu. Vores rygestoprådgivere har alle en sundhedsfaglig baggrund, har desuden Kræftens Bekæmpelses rygestoprådgiver-uddannelse samt efteruddannet i specialiserede rygestopforløb.

- Stor tobaksfaglighed hos rådgiverne sikrer, at borgerne får den rådgivning og vejledning på vores kurser, som hjælper dem mod et rygestop, siger Dorthe Kapler Holmboe, der er centerchef for Sundheds og Omsorg i Stevns Kommune.

Rygestopbasen opgør årligt kvaliteten af de rygestopkurser, der afholdes i en årsrapport. Og i år lever Stevns Kommune op til alle fem kvalitetsmål.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Rødt-flag-Amager-Strand_ny

playEr du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Dialektkort

Efterlysning: Hjælp TV 2 Lorry med at redde dialekterne

coronavirus covid grafik ny mutation

Se, hvor du står i vaccinekøen

Daniels Driveby - Wissam marengs

playBagedyst-dronning Wissam: Ishøj har det hele

Stevns

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere