Kommune med nyt tilbud: Få online hjælp til at kvitte smøgerne

For første gang har Københavns Kommune stablet et online rygestopkursus på benene, så borgere kan deltage i kurset hjemme fra stuen.

(Arkivbillede fra 2018) Københavns Kommune har lanceret et nyt online rygestopkursus, der skal hjælpe flere københavnere med at stoppe rygningen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mange københavnere ønsker at kvitte smøgerne og har derfor været en del af et rygestopkursus, som Københavns Kommune har tilbudt.

På grund af coronakrisen har kurserne været lukket ned, men nu er der lys for enden af tunnelen for københavnere, der ønsker at blive en del af rygestop-fællesskabet igen.

Københavns Kommune har stablet et nyt online rygestopkursus på benene, der skal hjælpe borgere i kommunen med at kvitte smøgerne.

Kurset startede tirsdag den 12. maj, oplyser Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.

Læs også DF foreslår københavnsk rygeforbud - det mener partierne

Sisse Marie Welling (SF), der er sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, understreger, hvor vigtigt det er, at man er sammen med andre, når man skal stoppe med at ryge.

- Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu kan tilbyde et nyt online koncept til de rygere, der ønsker at smide cigaretterne og ønsker et fællesskab omkring det, siger hun.

Cigaretter er for mange en dårlig vane, og tre ud af fire rygere ønsker at stoppe med at ryge, oplyser Sundhedsprofilen for Region Hovedstaden.

Læs også Dyrere cigaretter vil føre til grænsehandel i Sverige

Stor interesse for online rygestopkurser

Fra den 1. april steg priserne på cigaretter, og det satte skub i interessen for at deltage på et rygestopkursus.

Det oplyser Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune.

Det nye online rygestopkursus foregår ved, at deltagerne kan opholde sig derhjemme, men stadig være en del af et fællesskab. Kurset holdes for en gruppe på seks deltagere i Microsoft Teams, hvor man kan se og snakke med hinanden.

Sisse Marie Welling pointerer, at kurset hjemmefra bedre kan passe ind i en travl hverdag hos deltagerne.

- Jeg tror derfor også, at vi vil se en fortsat interesse for online kurserne, når vi igen åbner for de fysiske kurser i sundhedshuse, på biblioteker og i naturen, siger hun.

Sidste år havde 2.320 københavnere tilmeldt sig et rygestopkursus i Københavns Kommune.

Efter kursusafslutningen var 81 procent af deltagerne stoppet med at ryge. Det svarer til, at otte ud af ti deltagere blev røgfrie på kommunes kurser.  

Københavns Kommune tilbyder: 

  • Telefonrådgivningsforløb hos Stoplinien på telefon 80 31 31 31. Stoplinien tilbyder både enkelte samtaler og rådgivningsforløb. 
  • Rygere, der vil stoppe med at ryge, kan tilmelde sig via Stoplinien 80313131 eller på 
  • Det er allerede nu muligt at tilmelde sig via Stoplinien 80 31 31 31 eller sundhed.kk.dk/rygestop 
  • Der er i dag en række digitale rygestoptilbud i Københavns Kommune: Telefonisk rygestoprådgivning via Stoplinien, Appen E-kvit målrettet voksne rygere eller Appen X-hale målrettet unge rygere. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik