Lange telefonkøer i regionerne – danskere kan ikke få lov at booke ny vaccinetid

Flere oplever at få beskeden "Din rekvisition er udløbet", når de skal fremrykke deres tid på vacciner.dk.

Sundhedsstyrelsens udmelding om, at andet vaccinestik med Pfizer nu kan fremrykkes, fik i weekenden regionernes bookingtelefoner til at gløde.

Det skyldes, at man først skal afbestille sin eksisterende tid for at booke en ny – men mange bliver mødt med beskeden "Din rekvisition er udløbet".

Det betyder, at de skal ringe til regionerne for at få hjælp.

Problemet er bare, at bookingtelefonerne har for travlt, og det efterlader folk i lange telefonkøer og uden nogen vaccinetid.

"Din rekvisition er udløbet"

Systemet på vacciner.dk er sat op til de oprindelige vaccineintervaller, men da det nu er forkortet for Pfizer-vaccinen, skaber det problemer.

Mandag oplyste Region Nordjylland, der står for hjemmesiden vacciner.dk, til TV 2, at den i øjeblikket arbejder på en ny knap, der skal være med til at løse det.

Knappen skal gøre det muligt at ændre sin vaccinetid uden først at afbestille den. Funktionen vil dog først være klar i midten af august, og det løser ikke problemet nu og her for de danskere, der nu står uden tid til vaccinestik nummer to.

En af dem er Lasse Lyhne. Efter fredagens anbefaling forsøgte han i weekenden at fremrykke sit andet vaccinestik.

Han har allerede modtaget første stik med Pfizer, men på grund af sommerferieplanerne ville det passe ham godt at rykke sit andet stik frem i tiden. Derfor gik han på vacciner.dk for at aflyse og ombooke:

- Det blev understreget fra regionen, at man ikke skulle være nervøs for, om man kunne få en ny tid, når først man har aflyst, siger han til TV 2.

Alligevel blev Lasse Lyhne mødt med beskeden "Din rekvisition er desværre udløbet", og han måtte kontakte Region Hovedstaden for at få en ny tid manuelt. Men det skulle vise sig at blive en omstændig opgave.

I tre dage har han nu forsøgt at komme igennem hos regionens bookingtelefon, men han kan ikke komme igennem i øjeblikket, fortæller han.

- Jeg sidder ikke engang i kø. Jeg lytter bare til nogle standardbeskeder, og så bliver der lagt på, fordi der er for travlt.

quote Jeg var faktisk virkelig bekymret

Clara Billekop Knudsen

Sov ikke hele natten

Nogenlunde det samme skete for Clara Billekop Knudsen.

Fredag aften gik hun også ind på vacciner.dk for at afbestille sin vaccinetid og booke en tidligere. Men hun fik samme besked af hjemmesiden som Lasse Lyhne.

Da hun endelig kom igennem til Region Hovedstaden i telefonen, forklarede de, at det skyldes, at det oprindelige interval på fem uger mellem de to stik var overskredet. For Clara Billekop Knudsen var der netop gået fem uger og én dag.

- Jeg er en af dem, der rigtig gerne vil have færdiggjort min vaccine, så jeg var faktisk virkelig bekymret og sov næsten ikke hele natten, siger hun.

Clara Billekop Knudsen valgte derfor at gå uden om den region, hun bor i og lykkedes i stedet med at bestille en ny tid i naboregionen Sjælland.

Clara Billekop Knudsen og Lasse Lyhne er ikke alene med kritikken. Også på hjemmesiden Trustpilot får vaccinebookingen hård medfart.

"Amatører", "advarsel" og "aflys ALDRIG" står der blandt andet fra flere forskellige brugere, der er utilfredse efter at have forsøgt sig med at ombooke til en tidligere vaccinetid.

Travlt på telefonerne

Både Region Hovedstaden, Region Midtjylland og Region Syddanmark bekræfter over for TV 2, at der nationalt er lange køer og ekstraordinær travlhed ved telefonen i øjeblikket.

I Region Hovedstaden er det dagligt op til 1500 mennesker, der forsøger at komme igennem til bookingen.

Fra regionerne lyder det, at problemet formentlig først vil løse sig, når de danskere, der har det oprindelige vaccineinterval på fire uger, er færdigvaccinerede. Det er nemlig ikke muligt at ændre systemet, så det kan godkende det nye interval.

I stedet vil man forsøge at opjustere personalet ved telefonlinjerne, så det kan lade sig gøre at følge efterspørgslen, lyder det.

Lige knap fire millioner danskere har påbegyndt deres vaccine mod coronavirus.