Efter stigende smitte: Naboland kræver karantæne for danske indrejsende fra hovedstadsområdet

Mandag farver det norske udenrigsministerium Region Hovedstaden rød i den norske rejsevejledning.

Er man bosat i Region Hovedstaden eller Sjælland og har man planlagt en rejse til Norge i den kommende tid, så er der dårligt nyt.

Grundet stigende smitte indfører Norge fra mandag karantænekrav for borgere fra fire danske regioner. Det drejer sig om Region Hovedstaden og – Sjælland samt Nordjylland og Midtjylland.

Det oplyser den norske regering i en pressemeddelelse.

Det betyder, at man som turist fra de fire andre danske regioner skal gå i selvisolation, når man rejser ind i Norge.

Karantænen varer i udgangspunktet i ti dage. Man kan dog bryde karantænen, hvis man bliver testet negativ i en PCR-test på syvende dagen. PCR-testen er den, hvor man bliver podet i svælget.

Undtagelse for vaccinerede og tidligere smittede

Per søndag er alle danske regioner stadig farvet grønne i det norske udenrigsministeriums rejsevejledninger.

Men mandag træder ændringen i kraft.

Her bliver Region Hovedstaden farvet rød og Region Sjælland farvet orange. Det gælder også Region Nordjylland og Midtjylland.

Udmeldingen om de ændrede rejserestriktioner kom fra den norske regering fredag.

Det sker i kølvandet på, at Danmark i den seneste uge har oplevet et stigende antal smittede med coronavirus.

Her har smittetallet flere dage i træk ligget på over 1000 smittede. Eksempelvis var der 1202 smittede onsdag, hvilket var det højeste målt siden 21. maj.

Dog er der sket et væsentligt fald søndag, hvor der er registreret 641 smittetilfælde det seneste døgn.

I Region Hovedstaden er der de seneste syv dage registreret 3.738 smittetilfælde, hvilket svarer til cirka 202 smittede per 100.000 indbyggere.

Det er dog ikke sikkert, at man bliver nødt til at aflyse sin tur til Norge, selv om landets regering mandag strammer reglerne.

Er man færdigvaccineret mod covid-19, kan man nemlig stadig rejse ind i landet uden at gå i karantæne. Det samme gælder, hvis man har været smittet med covid-19 inden for de seneste seks måneder.

Tyskland fraråder rejser til Region Hovedstaden

Den sigende smitte i hovedstadsområdet har også fået det tyske Udenrigsministerium til at ændre rejseanbefalingerne til den danske hovedstad.

Fredag var det tyske Udenrigsministerium - ifølge Berlingske - ude og fraråde rejser til Region Hovedstaden i Danmark.

Listen over risikoområder for Covid-19 blev her opdateret af det tyske Udenrigsministerium, og det betød, at vores naboer mod syd bliver frarådet rejser til Region Hovedstaden.

Hvis tyske borgere beslutter sig for at ignorere rådet skal de testes, når de rejser tilbage ind i landet, hvis de ikke er vaccinerede eller allerede har været smittet med covid-19.