750 sms'er sendt ud – her er området, der er ramt af særlig virusvariant

Styrelsen for Patientsikkerhed vil ikke oplyse, hvor mange borgere der er smittet med en særlig coronavariant.

Hverken Københavns Kommune eller Styrelsen for Patientsikkerhed vil komme nærmere ind på, præcis hvor på Østerbro i København der er konstateret smitte med en af de særlige virusmutationer.

Kommunens sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) har dog placeret en geografisk smittenål på det ydre Østerbro og særligt i den nordvestlige del af området.

Derudover oplyser Københavns Kommune, at man har sendt 750 sms’er ud til borgere i det berørte område, der ifølge TV 2s oplysninger er mellem stationerne Ryparken, Poul Henningsens Plads og Vibenshus Runddel.

Kort over Ydre Østerbro.
Kort over Ydre Østerbro.
Foto: TV 2

- Jeg kan godt forstå, at det kan skabe utryghed i en by som København, men der er også et hensyn til de smittede, som skal varetages, siger Sisse Marie Welling.

Samtidigt gør hun klart, at hun ville ønske, at hun kunne indsnævre det mere.

Smitten bevæger sig

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der bestemmer, i hvilket omfang myndighederne må dele oplysninger om de smittede. Og det er en konkret vurdering fra gang til gang, forklarer enhedschef og overlæge i styrelsen, Bente Møller.


- I den pågældende sag kan vi ikke komme nærmere ind på det af hensyn til de smittede borgeres personlige oplysninger, siger hun til TV 2.

Af samme årsag kan styrelsen ikke komme nærmere ind på, præcis hvor mange smittede der er tale om i den pågældende situation.

- Vi har lavet et godt samarbejde med kommunen omkring et afgrænset område, men langt hen ad vejen giver det ikke meget mening at gøre det mere lokalt. Virussen bevæger sig rundt, ligesom borgerne gør, siger Bente Møller.

Kommunen har hængt plakater op i opgange i det berørte område, der oplyser om smitteudbruddet.
Kommunen har hængt plakater op i opgange i det berørte område, der oplyser om smitteudbruddet.
Foto: TV 2

Samtidigt understreger hun, at det, der virker, er, at man følger anbefalingerne om afstand, om ikke at samles for mange og med folk, man ikke ses med ofte og at sørge for at blive testet.

Ved ikke, hvilken mutation

Tirsdag lød det fra Københavns Kommune, at der var tale om udbrud af den brasilianske variant, men onsdag gik Styrelsen for Patientsikkerhed i rette med den udtalelse.

De vidste nemlig ikke endnu, hvilken variant der var tale om.

- Om der er tale om den brasilianske eller sydafrikanske variant, ved vi først, når vi får svar på sekventering fra Statens Serum Institut, sagde Bente Møller i den forbindelse til TV 2.

- Jeg beklager, at det først blev meldt ud, at der var tale om den brasilianske variant. Den tager vi på os, siger hun.

Alle positive testsvar bliver screenet for, om der er tale om den mere kendte britiske variant, eller om der er tale om de særlige sydafrikanske og brasilianske varianter.

Styrelsen uddyber, at det ikke gør nogen forskel for smitteopsporingen, om det er den ene eller den anden variant.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Lyntest næse

playNyt hurtigtestcenter åbner i Københavns indre by

København skyline

Smitten stiger i København - Sogn lukkes ned

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere