Verdens - måske - største perleplade udstilles: Kan du se, hvad det forestiller?

En imponerende perleplade pryder nu Kamillehaven ved Tårnby Hovedbibliotek

Har du selv eller dine unger hang til Pokémon, så er det bare med at sætte kursen mod Tårnby på Amager nu.

For her venter et imponerende syn skabt med ikke mindre end 272.484 perler fordelt på 324 plader. Et syn, der nok skal gå lige hjem hos fans og iagttagere af det verdensomspændende, kulturelt fænomen, Pokémon.

Hundredetusindevis af perler måtte der til for at lave Pokémon-værket.
Hundredetusindevis af perler måtte der til for at lave Pokémon-værket.
Foto: Tårnby Kommune

Det er Tårnby-borgeren Charlotte Holbech, der står bag værket, og hun gik i gang med projektet, fordi hun gerne ville udfordre sig selv, forklarede Tårnbys borgmester, Allan S. Andersen, i forbindelse med indvielsen.

- Jeg kan fortælle, at det også har været lidt af en opgave for kommunens bygningskonstruktør Morten Sylvest Olsen, Louv Snedkeri og Tømrerfirmaet Knud Verdich, der i fællesskab har fået limet perlerne på pladen, konstrueret og monteret kassen, lød det ifølge en pressemeddelelse.

Allerede tilbage i slutningen af august kunne vi på TV 2 Lorry fortælle om Charlottes perle-mesterværk på cirka tre gange tre meter, der forestiller de 151 originale Pokémon-figurer.

Det store perleprojekt har været i gang i flere år, og ifølge Charlotte Holbech selv har det samlet taget fire til seks måneders arbejde.
Det store perleprojekt har været i gang i flere år, og ifølge Charlotte Holbech selv har det samlet taget fire til seks måneders arbejde.
Foto: Malte Jørstad/TV 2 Lorry

Dengang var hendes største problem at finde et sted at hænge det op.

- Jeg har lavet et opslag på Facebook, og der er mange, der er kommet med gode råd. Men jeg vil rigtig gerne høre fra steder, der ved, at de har lyst til at have det hængende og plads til at have det hængende. Mange af de gode bud, der er kommet på Facebook, er nemlig blot idéer, som jeg selv har svært ved at gå videre med, sagde hun.

Nu er det så lykkedes at finde et sted at hænge det store mesterværk op.

FAKTA: Poké'hva'fornoget?

Foran skolebørn fra Tårnbygårdsskolen og Kastrupgårdsskolen blev kunstværket afsløret fredag formiddag, og det skal hænge i Kamillehaven lige ved siden af Tårnby Hovedbibliotek.

- Jeg har prøvet meget i min tid som borgmester, men jeg har aldrig før indviet en perleplade, måske endda verdens største perleplade, konstaterede borgmesteren.

Projektet med de 324 perleplader har været i gang lige så længe, som coronapandemien har varet. Det har nemlig taget Charlotte Holbech fire - seks måneder - over en periode på halvandet år - at lave værket.