Maskine ruller ind på Amager Fælled: "Hvad har de gang i?"

Københavnere er oprørte over, at en maskine rydder vegetation på Amager Fælled. Radikal formand har bedt om en redegørelse.

I dag gik en maskine i gang med at rydde vegetation på den del af Amager Fælled, hvor der er planer om at bygge boliger. Det fik debatten om bebyggelsen af Amager Fælled til at blusse op. 

By & Havn måtte tilkalde politiet for at sikre, at modstandere af projektet holdt sig på sikker afstand af arbejdet. 

På Amager Fælleds Venners Facebookside var kommentarerne mange:

- Sørgeligt syn, skriver Elvi Christiansen. 

- Nej, nej, nej, hvad sker der. De ødelægger alt, skrive Malene Flambart. 

- Det er vanvittigt. Frank Jensen, tager du ansvar for det?, skriver Anni B- Nielsen. 

- Hvad sker der? Hvad har de gang i? Det er godt nok mange år siden, jeg har siddet med de følelser, jeg har lige nu, skriver Carsten Brodersen. 

By & Havn forklarer, at rydningen af vegetationen er en del af en såkaldt VVM-undersøgelse, en vurdering af virkninger for miljøet. 

quote Vi begynder at få fornemmelsen af, at de i virkeligheden forbereder byggeriet, og hvis det er tilfældet, så har de forgrebet sig på en politisk proces, og så falder der brænde ned

Tommy Petersen, gruppeformand, Radikale Venstre, Københavns Rådhus

- Vi skal i gang med at tage jordprøver, som er et led i den VVM undersøgelse, vi gennemfører. For at kunne tage prøverne kræver det, at vi rydder høj beplantning og krat på udvalgte steder på projektområdet, og det er vi gået i gang med i dag. Det tager et par dage, og herefter starter selve arbejdet med jordprøverne, der tager nogle måneder, skriver Rikke Faaborg Jarmer, udviklingschef, By og Havn, i en mail til TV 2 Lorry.

Men gruppeformanden for Radikale Venstre i Københavns Borgerrepræsentation, Tommy Petersen, undrer sig over arbejdet. 

- Vi begynder at få fornemmelsen af, at de i virkeligheden forbereder byggeriet, og hvis det er tilfældet, så har de forgrebet sig på en politisk proces, og så falder der brænde ned, siger han til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Jeg synes, det ser ud af mere end en VVM-proces med de stier og veje, de laver ind på området lige nu. Og det kan jeg forstå, at også mange borgere gør, siger Tommy Petersen.

Politiker vil have svar

Hvad siger I til, at folk reagerer så negativt på, at I er begyndt at arbejde derude?

- Vi er ærgerlige over, at arbejdet i dag er blevet blokeret af modstandere af projektet. Det betød, at vi desværre måtte tilkalde politiet for at sikre at arbejdet kunne udføres sikkert og forsvarligt, skriver Rikke Faaborg Jarmer, udviklingschef, By og Havn, i en mail til TV 2 Lorry.

Tommy Petersen har bedt overborgmester Frank Jensen om en forklaring. 

- Der er ikke givet tilladelse til at gå i gang med byggeriet, da VVM´en ikke er færdig og lokalplanen ikke er godkendt. Derfor har jeg nu bedt om en redegørelse fra Frank Jensen og økonomiforvaltningen om, hvad det præcis er, der forgår ude på byggefeltet, siger formanden for den Radikale gruppe i Københavns Borgerrepræsentation. 

Der må højst gå en uge, før der foreligger et svar.

By & Havns Rikke Faaborg Jarmer forklarer i mailen, at det kun er en ganske lille del af projektområdet, der bliver ryddet: 

- Lige nu arbejder vi med de jordprøver, som skal bruges til VVM undersøgelsen. Som vi også tidligere har fortalt vil de jordbundsprøver, som PensionDanmark skal bruge, også blive koordineret med dette arbejde. ​

By & Havn og PensionDanmark er gået sammen i et projektselskab, der skal udvikle Ørestad Fælled Kvarter.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere