Nyt grønt flertal vil bremse omstridt byggeri på Amager Fælled

Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og SF lover nu at finde halvanden milliard kroner til at bremse byggeriet. Socialdemokratiet spørger hvor pengene skal findes.

Efter at gårsdagens meningsmåling i Berlingske viste et nyt grønt flertal på Københavns Rådhus, varsler de fire partier på venstrefløjen nu, at de vil rulle planerne om at bebygge et hjørne af Amager Fælled, tilbage.

Det skriver Berlingske onsdag.

quote Vi vil bevare Amager Fælled, så vi vil ændre den lokalplan. Det kan københavnerne så have med i deres overvejelser 21. november, når de går til valg

Niko Grünfeld, spidskandidat, Alternativet, København

Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og SF vil stemme imod lokalplanen for området, der skal til afstemning efter valget.

- Vi vil bevare Amager Fælled, så vi vil ændre den lokalplan. Det kan københavnerne så have med i deres overvejelser 21. november, når de går til valg. Står det til os, kommer der ikke et byggeri derude, siger Alternativets spidskandidat Niko Grünfeld, til avisen.

S afviser at finde pengene på budgettet

Planerne er mødt med underskriftsindsamlinger fra 30.000 københavnere, folkeringe rundt om Amager Fælled og talrige debatter i Borgerrepræsentationen, men selv ved udsigten til at støttepartierne vil blokere, holder Socialdemokratiet fast.

De 1,5 milliarder kroner, der kommer ind ved boligbyggeriet, er nemlig brugt, lyder det fra det regerende parti.

- Som socialdemokrater vil vi ikke finde pengene på det kommunale budget for det vil gå ud over kernevelfærd, daginstitutioner og skoler. Så problemet er der stadig: Hvor vil man finde de halvanden milliard kroner, spørger gruppeformand Lars Weiss, Soc.dem.

De halvanden milliard kroner bruges på at afdrage på Københavns andel af metrogælden. 

Kort nyt