46 har forsøgt at gå til Sverige gennem Øresundstunnel

På fire måneder har politiet taget mindst 46 personer i forsøg på at krydse Øresundstunnellen mod Sverige.

Selv om det er ulovligt, har mindst 46 personer forsøgt at passere Øresundstunnellen til fods mod Sverige, siden svensk id-kontrol blev indført 4. januar på grænsen mod Danmark.

Det fremgår af et svar til Folketingets retsudvalg fra justitsminister Søren Pind (V).

- I forbindelse med Sveriges intensivering af grænsekontrol og indførsel af transportøransvar (...) har Københavns Politi imidlertid konstateret en række tilfælde, hvor personer har forsøgt at passere Øresundstunnellen til fods, skriver ministeriet på vegne af ministeren.

Der er tale om en manuel optælling af Københavns Politi i perioden 4. januar til 13. april i år. Det fremgår, at mindst 46 personer har forsøgt at krydse tunnelen ulovligt.

Spørgsmålet er stillet af retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF).

På grund af omfanget er der blevet opsat skilte ved tunnelrøret for både jernbane og motorvej, hvor der står, at passage ikke er tilladt, og at det er forbundet med livsfare.

Desuden er der etableret en såkaldt spotvagt ved portalbygningen på Peberholmen, som alarmerer, hvis en fodgænger krydser vejen.

Enhver konstatering af personer i tunnelsystemet og på broen medfører, at hastighedstilkendegivelser for både tog og biltrafik sænkes.

Grænsekontrollen mellem Danmark og Sverige blev i sidste måned forlænget til 8. maj. Den blev indført i november sidste år, og i Skåne udføres den ved Hyllie Station.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

Togpåkørsel Espergærde

Togtrafik lagt ned efter personpåkørsel

brand leasingfirma hørsholm

Mindst fem biler får større skader ved brand i Hørsholm

Skåne

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere