2015: Rekordår for Øresundsbroen

2015 blev et rekordår for trafikken over Øresundsbroen. I gennemsnit krydsede 19.300 køretøjer broen hver dag i årets løb, viser årsregnskabet.

Foto: TV2/Lorry

Flere vælger at tage bilen, når de skal over Øresund, og antallet af bilister er derfor steget 1,8 procent i 2015 sammenliget med året før. Den øgede trafik fik broens vejindtægter til at stige med 60 millioner kroner til knap 1,3 milliarder kroner, det oplyser Øresundsbro Konsortiet.

 - Det finansielle resultat er tilfredsstillende. Det er også meget positivt, at flere mennesker rejser over sundet, hvilket ikke bare gavner broen, men også hele regionen, siger administrerede direktør Caroline Ullman-Hammer i Øresundsbro Konsortiet.

Svenskerne indførte id-kontrol den 12. november sidste år, og den første fase af grænsekontrollen ved broen har ikke haft den store indvirkning på trafikken, lyder det i regnskabet.

Ud over højere indtægter fra bilisterne pynter lavere renteindtægter på regnskabet. Det finansielle resultat før værdiregulering for 2015 blev et overskud på 899 millioner kroner, hvilket er 116 millioner kroner højere end i 2014.

Samtidig er Øresundsbroens driftsomkostninger faldt med fem millioner kroner til 279 millioner kroner i 2015.

Med den seneste trafikprognose regner Øresundsbro Konsortiet med, at virksomhedens gæld vil være tilbagebetalt i 2034.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik