Topmoderne kunstgræsbane til otte millioner står klar i landsby

Torsdag indvier kommunen den nye kunstgræsbane.

Svogerslev Boldklub lidt uden for Roskilde kan snart prale af at have faciliteter, der kan gøre de fleste fodboldklubber misundelige.

I dag indvier borgmester Tomas Breddam (S) klubbens spritnye og topmoderne kunstgræsbane, som har kostet otte millioner kroner.

Det skriver Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

Kunstgræsbanen er et led i kommunens strategi om at anlægge kunstgræsbaner, som kan anvendes året rundt uanset vejrforhold.

Med kunstgræsbanen i Svogerslev er der nu syv styks i kommunen.

Byrådet Roskilde Kommune besluttede i forbindelse med budget 2019 at afsætte tre millioner kroner om året i perioden i tre år til nye kunstgræsbaner.

Det betyder, at der foruden banen i Svogerslev nu også er moderne kunstgræsbaner på vej til klubberne i Lillevand og Himmelev.

Der er dog intet fodboldstadion, der kan være i brug året rundt, uden et lysanlæg. Sådan et har klubben i Svogerslev også fået. Med et tilskud på 400.000 kroner fra Lokale- og Anlægsfonden er der således blevet installeret et helt nyt lysanlæg på klubbens bane.

- Det betyder så meget for vores klub. Tidligere har vi kun kunnet holde åbent til oktober måned for udendørs fodbold, men nu kan vi træne året rundt. Det har stor betydning for os som klub – men ikke kun sportsligt – men også for engagementet i klubben, at der aktivitet året rundt. Omkring ti procent af indbyggertallet i Svogerslev er involveret i klubben, og med kunstgræsbanen håber vi at kunne tiltrække endnu flere, siger Jesper Edvardsen, bestyrelsesformand i Svogerslev Boldklub, til TV 2 Lorry.

Roskilde Kommune oplyser, at banen skal ses som en del af den helhedsplan, der foreligger for landsbyen Svogerslev. Her har kommunen haft fokus på udvikling af landsbyen frem for afvikling af landsbyen. Med styrkede idrætsfaciliteter er det tanken, at det vil være lettere at både tiltrække og fastholde indbyggere.

Ifølge Dagbladet Roskilde var Svogerslev i 2017 hjemsted for 4.379 indbyggere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere