Efter otte års ventetid: Gammel losseplads bliver til kunstgræsbane

Kunstgræsbanen Hekla Park er klar til at bliver indviet den 31. januar efter at have været otte år undervejs.

MD Anlæg Sjælland har anlagt jord, kloak og beton i forbindelse med etableringen af Hekla Park. Foto: MD Anlæg Sjælland

Det er ikke helt ligetil at lave en kunstgræsbane ovenpå en gammel losseplads.

Det har Københavns Kommune måtte sande, efter der måtte gå otte år fra, at det blev politisk vedtaget, at der skulle bygges en ny kunstgræsbane på Amager Fælled, til at den nu står klar til indvielse i slutningen af januar. 

Jorden var for blød

Den gamle lossepladsjord, som kunstgræsbanen skulle laves på, var så blød og våd, at anlægsarbejdet blev gevaldigt udfordret, oplyser kommunen.

Læs også Højteknologisk byggeri forsinket på Riget: Gulvet kunne ikke holde til robotter

Før man kunne etablere en kunstgræsbane, skulle den bløde jord stabiliseres. Det er en medvirkende årsag til projektets forsinkelse. 

- Placeringen har givet udfordringer med oversvømmede baner, og den har også været en af grundene til, at opførelsen af kunstgræsbanen blev yderligere forsinket. Jordbunden på arealet var så blød og indeholdt så meget vand, at det var nødvendigt at stabilisere jordbunden for at bygge kunstgræsbanen – og for at sikre, at den er driftssikker mange år ud i fremtiden, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Fodboldklub glæder sig 

Kunstgræsbanen skal i fremtiden være hjemsted for den 700 mand store fodboldklub BK Hekla. De ser frem til, at de efter så mange års ventetid kan betræde det nye kunstige græs. 

Læs også Skandalerne fortsætter: Entreprenør stopper arbejdet på milliardbyggeri

- Ventetiden har været lang, men det har været det hele værd. I Danmark er vejret desværre ikke til fine græstæpper året rundt, så vi er lykkelige for, at det endelig lykkedes at komme i mål med den nye kunstgræsbane, lyder det fra Jan Sørensen, der er formand for BK Hekla. 

Boldbanen er længe ventet for klubben, der har været udfordret af mangel på steder, hvor deres hold har kunnet træne.

- Vi har haft gevaldige udfordringer i vinterhalvåret, hvor mangel på kunstgræstider og indendørstider har gjort det svært at drive en fodboldklub. Hvilket også har betydet, at vores dejlige klubhus mere eller mindre har været lukket, fortæller formanden. 

Læs også Socialt udsatte til stort fodboldstævne: "Det varmer mit hjerteblod"

Banen, der er godkendt til at anvendes til officielle kampe, indvies den 31. januar med en fodboldturnering.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik