Roskilde Festival melder udsolgt til udskudt jubilæumsudgave efter få timer

Over et år i forvejen kan Roskilde Festival meddele, at alle 80.000 partoutbilletter til udgaven i 2021 nu er solgt. Kun et fåtal af disse nåede at være til salg – ogde blev revet væk på kort tid.

Er du på udkig efter en partoutbillet til den 50. udgave af Roskilde Festival, der er udskudt fra denne sommer til den næste, så er der dårlige nyheder:

Du er for sent ude. Alle er solgt.

Roskilde Festival melder således, at alle 80.000 partoutbilletter til musikfestivalen i 2021 er solgt.

Størstedelen af de afsatte billetter var allerede taget af markedet, idet 85 procent af de, der havde erhvervet sig billet til sommerens aflyste festival, havde valgt at veksle denne til en tilsvarende for festivalen i 2021.

Derfor var der blot 12.000 partoutbilletter i puljen, da festivalen åbnede for salg tirsdag klokken 12. Få timer senere – klokken 15.30 – meddelte Roskilde Festival via sin facebookside, at disse nu var revet væk.

- Vi er ovenud lykkelige og taknemmelige for den enorme tillid, vi møder. Interessen for at deltage i vores jubilæumsfestival har været enorm, og efter vi for første gang nogensinde desværre har været tvunget til at aflyse en festival, er opbakningen heldigvis kun blevet større, skriver festivalen på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Tætpakket plads foran Orange Scene i 2018, hvor den amerikanske kunstner Eminem optrådte.
Tætpakket plads foran Orange Scene i 2018, hvor den amerikanske kunstner Eminem optrådte.
Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Til Ritzau siger talskvinde Christina Bilde, at festivalen er overrasket over, hvordan billetterne røg i løbet af få timer.

- Der er et gensidigt løfte i det. Det er en tillidserklæring til os om, at de tror på, at vi leverer. Og for os er der et løfte i, at det gør vi.

- Selve begivenheden varer otte dage, men det er et fællesskab, der eksisterer hele året. Begivenheden er kulminationen. Der er masser af glæde, forventning og forberedelse, siger hun.

Årets festival med hovednavne som Kendrick Lamar, Taylor Swift og Haim skulle have været nummer 50 af slagsen og afviklet mellem den 27. juni og 4. juli, men på grund af den aktuelle coronakrise og myndighedernes forbud mod store forsamlinger måtte festivalen den 7. april erklære festivalen aflyst.

Næste års festival – der forhåbentlig ikke bliver aflyst –  afholdes fra 26. juni til 3. juli.

Vil man opleve den 50. udgave af Roskilde Festival, er der fortsat håb. Endagsbilletterne er ikke solgt endnu. De sættes til salg til efteråret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

franciskarosekilde

playKøbenhavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

Cirkrusrevyen 2021 første prøvedag

playMasser af smil og latter: Cirkusrevyen holdt første prøvedag

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere