Forbud mod store forsamlinger fastholdes - Roskilde Festival og Musik i Lejet aflyst

Statsminister Mette Frederiksen meddeler nu, at festivaler og markeder ikke må afholdes til og med august.

Roskilde Festival, Copenhell, Musik i Lejet, Roskilde Dyrskue og massevis af markeder skal nu aflyses eller udskydes. 

Det sker efter at forbudet mod store forsamlinger på grund af coronavirus fastholdes til og med august.

Det oplyser statsminster Mette Ferderiksen på et pressemøde.

Roskilde Festival oplyser på deres Facebook-side, at de aflyser dette års festival, som skulle have været en jubilæumsfest, da det i år er 50-året for den populære festival. Den skulle have været afviklet 27. juni til 4. juli 2020. 

Købte billetter kan overføres til næste års festival. Ønsker du ikke at overføre din billet, vil du kunne få den refunderet, oplyser festivalen. 

- Vi er dybt ulykkelige! Vi frygtede, at det ville ske. Vi har til det sidste håbet, at det ikke ville ende på denne måde. Men risikoen for smittespredning er for stor, når så mange mennesker er samlet, og det hensyn er ubetinget det vigtigste, siger Signe Lopdrup, administrerende direktør for Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

Roskilde Festivals hjemmeside er efterfølgende gået ned.

Sådan ser det ud, når man forsøger at komme ind på Roskilde Festivals hjemmeside. 
Sådan ser det ud, når man forsøger at komme ind på Roskilde Festivals hjemmeside. 

 Roskilde Festival har indtil nu holdt fast i, at de har satset på at afholde festivalen. Følgende udtalte talskvinde for Roskilde Festival Christina Bilde i en skriftlig kommentar tidligere i dag.

- Ligesom alle andre følger vi udviklingen nøje og afventer en plan for, hvordan og hvornår Danmark skal åbnes igen.

- Statsministerens udtalelser søndag aften ændrer ikke som sådan ved dette.

Musik i Lejet aflyser

Musik i Lejet skriver på deres hjemmeside og Facebook, at de også, grundet Covid-19, må aflyse i år.  Den skulle have været afviklet den 16. - 18. juli 2020.

 - Det er med stor ærgrelse, at vi er nødt til at aflyse årets festival. Set i lyset af situationen med Covid-19 er det den eneste løsning, der er. Siden 10. Marts, hvor Danmark lukkede ned, har vi selvfølgeligt fulgt udviklingen nøje. Og vi må konstatere at det med Mette Frederiksen udmelding ved pressmødet d. 6. april ikke længere hersker tvivl om Musik i Lejet. Det skal med det samme siges, at sundhedtilstanden og samfundets ve og vel, selvfølgeligt har første prioritet over alt andet, siger Peter Maarbjerg, Musik i Lejets Formand i en pressemeddelelse og fortsætter:

 - Men selvfølgeligt er vi triste over ikke at kunne være platform for de store fællesskaber, som Musik i Lejet huser. De mange frivillige, gæster og de store oplevelser, som vi igennem de seneste 11 år har kunnet præsentere. Vi vender stærkt tilbage, når festivalen kan blive afviklet igen på normal vis i 2021. For nu er vores fokus dog på at få samlet skårene med alle de skuffede deltagere, frivillige og leverandører. 

Har du billet til Musik i Lejet kan den refunderes eller du kan videreføre billetten til 2021, således at 2020-festivalbilletten gælder til 2021-udgaven af festivalen. 

Roskilde Dyrskue aflyser
På Roskilde Dyrskues Facebookside er de også ude med en aflysning. 

 - Teamet bag Roskilde Dyrskue er meget kede af at måtte aflyse årets dyrskue på grund af situationen med coronavirus i Danmark. Vi ved, at det er en begivenhed, som mange har set frem til – for nogle er det måske endda årets begivenhed. Det er det i hvert fald for os! Sommeren plejer at starte med Roskilde Dyrskue, sådan bliver det desværre ikke i 2020.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronavirus grafik

playNyeste coronatal: Så mange er smittede, indlagt og døde med coronavirus i Danmark og din kommune

coronapics

Et år med corona: Her er billederne, du aldrig glemmer

Coronavaccine

OVERBLIK: Se, hvornår du kan få vaccinen

Anmærkning 2021-03-05 120805

playFremtidsforsker om tiden efter corona: Kram erstatter håndtryk

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere