Roskilde får 10 millioner kroner af staten til flere pædagoger

Der skal mere uddannet personale til de mindste børn i Roskilde Kommune - og pengene kommer tilmed fra staten.

Arkivfoto af daginstitution. Foto: Morten Germund/Ritzau Scanpix

En bevilling på hele 10 millioner kroner skal gøre det muligt for institutionerne i Roskilde Kommune at få mere faguddannet personale til at passe på de mindste.

Det står klart, efter kommunen har modtaget millionstøtte fra Børne- og Undervisningsministeriet som en del af puljen til det såkaldte 1.000 dages program, som har til formål at give børn fra sårbare familier en bedre start på livet.

Og det kan mere uddannet personale bidrage til, lyder det fra Roskildes borgmester Thomas Breddam: (S)

- Vore vuggestuer og børnehaver løfter en kæmpe og vitig samfundsopgave, og derfor skal vi skabe attraktive institutioner til alle. Forskellen på, hvor godt børnene kommer til at klare sig senere i livet, bliver grundlagt, mens de er helt små.

- Derfor er det så utrolig vigtigt, at vi hjælper alle børn godt fra start, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Læs også Politikere lukker daginstitution – forældre og organisation raser

Millioner af kroner til mere personale

Roskilde Kommune har søgt og modtaget midler for perioden oktober 2019 til december 2022, som samlet set kan beløbe sig til 10.005.684 kroner.

Det betyder, at der i 2020 bliver brugt 3,7 millioner kroner mere på pædagoger og uddannet personale i kommunen.

Formand for Skole- og Børneudvalget Jette Henning er glad for, at Roskilde Kommune har fået del i puljen og kan gøre en ekstra indsats for de børn, der har størst behov.

Læs også Fra barak til børnehave: Gammel officersskole bliver til moderne daginstitution

- En tidlig indsats er helt afgørende. Flere medarbejdere vil betyde, at vi kan gøre mere for de udsatte og sårbare børn fra de er helt små, siger formand for Skole- og Børneudvalget Jette Henning.

Det er allerede besluttet, at pengene skal bruges til uddannede medarbejdere, som primært vil være pædagoger eller pædagogiske assistenter.

Og det glæder Nina Titi Mohr, der er pædagogisk leder i Børnehuset Hyrdehøj sig til.

- Jeg tænker, at de ekstra midler til de yngste og mest sårbare børn vil gøre en markant forskel for børnenes mulighed for at udvikle sig på niveau med deres jævnaldrende. Med flere pædagoger i vuggestuen kan vi styrke vores samarbejde med forældrene endnu mere, siger hun.

Læs også Her udmærker de sig med landsrekord for særlig boform

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik